GenelMuğlaSon Dakika

1 Dekar İçin 100 Lira Destek Verilecek

Ziraat Odası Başkanı Açıklama Yaptı.

2017 Küçük Aile İşletme Desteği kayıtları başladı. Son başvuru tarihi 29 Aralık olan başvurular hakkında açıklama yapan Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS)kayıtlı 5 dekarın altında tıbbı ve aromatik bitki yetiştiriciliği yapan üreticiye dekar başı 100 TL desteklemenin yapıldığını söyledi.

İşletme büyüklüğü 5 dekar veya altında olan meyve, sebze, süs bitkisi ıtri-tıbbi-aromatik bitki yetiştiricilerine 2017 için dekar başına 100 lira küçük aile işletmesi desteği verilecek. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS)kayıtlı 5 dekarın altında tıbbı ve aromatik bitki yetiştiriciliği yapan üreticilerin bu desteklemeden yararlanabileceğini belirterek son başvuru tarihinin 29 Aralık olduğunu söyledi.

Destekleme Tıbbi ve Aromatik Bitki İçin

29 Ekim 2017 tarihi mesai bitimine kadar başvuruların yapılabileceğini söyleyen Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, “2017 küçük aile işletme desteği 2017 yönetim yılında CKS’ye kayıtlı tarımsal faaliyet yapan toplam 5 dekar veya altında olan çay ve fındık ürünleri hariç açıkta veya örtü alt meyve, sebze, süs bitkileriyle tıbbı ve aromatik bitki yetiştiriciliği yapan gerçek ve tüzel kişilerle dekar başı 100 TL destekleme yapılacaktır. Açıkta üretim 1 ile 5 dekar arası, örtü altı üretim 500 metre kare ile 5 dekar arası, açıkta üretim 1 dekar veya üzeri örtü altı 500 metre kare veya üzerinde ise her iki üretimin toplam alanı 5 dekar olanlar desteklenmeden yararlandırılacaktır. Tapu kayıtlarında hisse büyüklüğü 5 dekar üzerinde olan arazilerin kiralama yoluyla bölünerek 5 dekar veya altına düşmemesi halinde küçük aile işletmesi desteği yapılacaktır. Son müracaat tarihi 29 Aralık 2017 tarihi mesai bitimine kadardır. İlçe Tarım Müdürlüklerine müracaat yapılacaktır. Şartları tutan yeni çiftçilerimiz Ziraat odasına kayıt yaptırarak yapılan yeni desteklemeden faydalanabilirler” diye konuştu.

Haber / Foto:Nur İLİK-Bahadır Konuk

KENAN KARAYİĞİT (1)_640_427

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.