Son Dakika

14 Yıllık Köprü Dayanamadı

Seydikemer İlçesini Antalya’ya bağlayan Korubükü köprüsü yıkıldı. Geçtiğimiz hafta meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle zarar gördüğü tespit edilen köprü için geçmiş dönemlerde il özel idaresine yazıların yazıldığı ancak güçlendirme ve bakım için herhangi bir işlem yapılmadığı öğrenildi. Muğla’nın büyükşehir olmasının ardından büyükşehre geçen köprüler için bir süre önce de çalışmalara başlanmıştı.

Seydikemer Antalya Bağlantısı Kesildi

İlçeye bağlı Korubükü Mahallesinin Antalya’ya bağlı, Kaş, Çavdır, Palamut gibi yerleşim yerlerine bağlayan 14 yıllık köprünün ortası mevcut trafiğe de dayanamadı. Eşen Çayı üzerinde bulunan köprü ile ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri hızlı bir şekilde köprünün olduğu mahalleye giderek önlem aldı. Köprü tamir mi yoksa yeniden yapılacağı mı incelemeden sonra kesinlik kazanacak.

Araç Olmaması Teselli Etti

Köprünün orta kısmındaki ayakları yerin dibine doğru çöktü. Olayı görgü tanıkları köprünün üzerinden birkaç araç geçisinin hemen ardından yavaş bir şekilde köprünün ağır çekim video kayı gibi çöktüğüne tanık olduklarını belirttiler. Olayın ardından mahalle muhtarı tarafından Muğla Büyükşehir ekiplerine bilgi verildi. Ekipler bütün teçhizatları ve araçlarının köprünün olduğu mahalleye sevk ettiler.

Haber / Foto: Erkan İlik

korubükü köprüsü (2)_288x480 korubükü köprüsü (3)_640x384 korubükü köprüsü (4)_640x384

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.