GenelMuğlaSağlıkSiyaset

3 YIL SONRA YATAKTAN KALKIP YARDIM SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI

3 YIL SONRA YATAKTAN KALKIP YARDIM SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI

Fethiye’de berberlik yapan ve 2013 yılında yaşadığı trafik kazası nedeniyle yatağa bağımlı kalan Bekir Kaya “Ayağa kalkarsam herkese yardımcı olacağım” sözünü verdi. 3 yıl sonra 2016 da iyileşerek ayağa kalkan Berber Bekir Kaya şimdi herkesin yardımına koşuyor. Başladığı yardım mücadelesi büyüyünce yardımseverlerden de destek alan Kaya, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Fethiye’de Berberlik yapan Bekir Kaya yaşadığı trafik kazası hayatını değiştirdi. 2013 yılında trafik kazası nedeniyle yatağa bağımlı kalan Kaya, “Ayağa kalkarsam herkese yardımcı olacağım” sözünü verdi. 3 yıl sonra yataktan kurtulan Bekir Kaya mesleğine geri dönerken, çalışarak ilk önce 3 yıl boyunca oluşan borçlarını ödedi. Ardından ise verdiği söz üzerine, ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmaya başladı. İlk önce kendi bütçesiyle ihtiyaçları karşılayan Bekir Kaya, taleplerin çoğalması ile yeni çözümler aramaya başladı. Kendisine güvenen hayırseverlerde destek olması ile yardımlar büyüyerek binlerce kişiye ulaştı. Berber dükkanının önünde hergün ücretsiz 100 ekmek dağıtan Kaya geçtiğimiz günlerde, ihtiyaç sahiplerinin çocuklarına 140 adet bisiklet, Ramazan Bayramı’nda 80 çocuğa bayramlık, Okullar açıldığında 56 öğrenciye de kıyafet yardımında bulunarak yüzlerini güldürdü.

Fethiye Belediyesi’nin de kendisine büyük destek verdiğini belirten Bekir Kaya “Yaşadığım trafik kazasının ardından böyle bir söz vermiştim. 3 yıl boyunca yatağa bağımlı olduktan sonra ayağa kalkabildim. Çalışamadığım için borçlarım oldu. Onları kapatmanın ardından ihtiyaç sahiplerine elimden geldiğince yardım ettim. Ama yardım talepleri çoğaldıkça, bu kezde yardımseverlere ulaşmaya çalıştım. Birçok kişi bize güvenerek destek oldular. Hergün 100 ekmeği ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Yine durumu iyi olmayan aileler benden yardım istiyor. isimlerini aldıktan sonra Fethiye Belediyesi’ne başvuruyorum. Onlarda ön bir inceleme yaptıktan sonra bu ailelerimize destek oluyorlar. Bunun gibi birçok yardımsever var. Herkesten Allah Razı olsun” ifadelerini kullandı.

Bekir Kaya’ya geçtiğimiz günlerde Fethiye Belediyesi’de yardımlaşma ruhunu yaşattığı için teşekkür plaketi takdim etti. Haber-Foto/Hakan AYKIRI

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.