Son Dakika

66 Noktaya 198 Mobese Kamerası Daha

66 Noktaya 198 Mobese Kamerası Daha

19 noktada 28 mobese kamerası ile izlenen Fethiye’ye 66 noktaya 198  kamera daha geliyor.

Türkiye’de özellikle nüfusu fazla il ve ilçelerde güvenliğin sağlanması ve suç oranının düşmesi amacı ile bu yılın başlarında Fethiye’de kullanıma başlanılan mobese kameraların devamı 2017 yılının başlarında geleceği öğrenildi. Fethiye’nin 19 noktasında 28 mobese kamerası ile Fethiye’nin özellikle giriş ve çıkışlarında asayiş sağlanırken, Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından Fethiye’ye 66 noktaya 198 mobese kamerası daha ilave edileceği öğrenildi.

Fethiye’ye göreve geldikten sonra yaptığı başarılı çalışmalar ile tüm suç çeşitlerinde azalma sağlanmasına öncülük eden Fethiye’nin sevilen Emniyet Müdürü Hakan Aşık’ın girişimleri ile ilçemize kazandırılan mobese kameralarının devamı da  son teknoloji, kablosuz ve 60 gün boyunca kayıt yapabilme özelliğine sahip bu kameralar ile İlçenin etnik yapısı, nüfusu itibariyle kavşak noktası olması, hırsızlık gibi olayların belgelendirilmesi amacıyla sistem kullanılacak. Bunun yanında öğrenci olaylarının nedeni, niteliği ve meydana gelen zararların tespiti ve yapılabilecek münferit olayları aydınlatma açısından çok büyük bir önem arz edecek.Gece görüş özelliği ile dışarıdan ilçeye gelenler kolaylıkla tespit edilecek.

Plaka okuma özelliği ile de trafik sorunu çözülmüş olacak. Kameralar, halkın yoğun olduğu yaşam alanlarına ve alışveriş merkezlerine takılarak 24 saat gözetlemesi yapılacak.

Ayrıca Çiftlik mahallesi bölgesinde Çevre Yolunda plaka tanıma sistemi kurulacağı ve ilçeye giriş ve çıkışların güvenliğinin bu şekilde sağlanacağı öğrenildi.

Haber/Foto Zeynep Olca

img_0336_640x427 img_0340_640x427

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.