Son Dakika

Anne-Kız İlişkisinin Önemi Anlatıldı

Anne-Kız İlişkisinin Önemi Anlatıldı

Özel Fethiye Eğitim Kurumları, Ergenlik Döneminde Büyüme ve Gelişme; Anne-Kız Paylaşımları Seminerinde 5 ve 6.Sınıf Anneleri ve Kızları ile buluştu.

Her ders yılının ikinci döneminde yapıldığı öğrenilen Anne- Kız Paylaşımları semineri geçtiğimiz günlerde Özel Fethiye Eğitim Kurumları konferans salonunda anne ve kızlarının bir araya gelmesi ile gerçekleştirildi.

Özel Fethiye İlkokulu / Ortaokulu Rehber Öğretmeni Müjde Yorulmaz tarafından organize edilen ve Fen Bilimleri Öğretmeni Özlem Kiper’in katkıları ile yapılan konferansta bilgilendirme, farkındalık ve anne-kızların paylaşımları güzel dakikalar yaşandı.

Ergenlik Döneminin ilk yıllarında yapılan bu çalışmaların kız çocukları için son derece önemli olduğunu ve zihinlerdeki soru işaretlerinin, belirsizliğin giderilmesine katkı sağladığını belirten Müjde Yorulmaz, konferansın ilk bölümünde genel olarak bu dönem ve özellikleri üzerinde durdu. Ayrıca böyle bir çalışmanın planlanmasının nedeni ve hedefledikleri üzerine konuşan okulun Rehber Öğretmeni, ikinci bölümde sözü Fen Bilimleri Öğretmeni Özlem Kiper’e verdi. “Bu dönemde yaşanan fiziksel ve biyolojik değişimler çocuklar tarafından ifade edilirken belli zorluklar yaşanmaktadır. Ancak herkesin bu dönemden geçtiğini ve günümüzdeki çocukların daha şanslı olduğunu, anneleri ve öğretmenleri tarafından bilgilendirildiğini ve sağlıklı bir şekilde hazırlandıklarını.” belirten Kiper son olarak;  “Kız öğrencilere bu süreçten korkmamaları ve utanmamaları gerektiğini her zaman sorarak ve anlatarak gerek annelerinden gerekse öğretmenlerinden bilgi alabileceklerini, fiziksel ve biyolojik yaşayacakları farklılıklar ile baş etmeleri” konusunda açıklamalarda bulundu. Konferansın son bölümünde Müjde Yorulmaz; yaşanılan duygusal, sosyal değişimler ile birlikte arkadaşlık ilişkileri konusunda aile olarak nasıl davranış yolları izlenmesi gerektiğinin ve her zaman olduğu gibi çocuklarına daima sevgi, hoşgörü, anlayış, sabır ve empatik yaklaşımlarda bulunmaları gerektiğini vurguladı. Anne ve kızlarından gelen sorular cevaplanarak konferans sonlandırıldı.

Haber/Foto Hakan Çelikdemir

Anne-Kız İlişkisinin önemi anlatıldı (1)_640x360 Anne-Kız İlişkisinin önemi anlatıldı (2)_264x480

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.