GenelMuğlaSon Dakika

Avar: “Başkanlık Sistemi İçin HDP Stratejik Oyun Oynuyor”

Avar: “Başkanlık Sistemi İçin HDP Stratejik Oyun Oynuyor”

Araştırmacı Gazeteci ve Yazar Banu Avar Fethiye’de anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi ile ilgili konferans verdi. “Bir Olmak Diri Olmak” adlı söyleyişi etkinliği için Fethiye’ye gelen Araştırmacı Gazeteci ve Yazar Banu Avar’a yoğun ilgi oldu. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde Fethiye Belediyesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye şubesi ve Keçi Kitabevi organizesinde gerçekleşen söyleyişi etkinliğinde; Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye şubesi başkanı Dr. Nalan Ünal, Fethiye Tohum Takas Derneği başkanı Sema Kumyol, ADD Fethiye şubesi başkanı Haydar Murat Topçu birer konuşma yaptılar. Araştırmacı Gazeteci ve Yazar Banu Avar konuşmasına geçmeden önce söyleyişi etkinliğine destek olan sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini ve şehir dışından gelen bazı izleyicileri sahneye davet etti.  Fikirlerin ve görüşlerin paylaşıldığı kısa söyleşilerden sonra 5 dakikalık “İthal Başkanlık Sistemi” adlı sine-vizyon gösterimi izleyicilere sunuldu.

Sinevizyon gösteriminin ardından katılımcılara başkanlık sistemi ve arkasındaki küresel güçlerle ilgili açıklamalar yapan Araştırmacı Gazeteci ve Yazar Banu Avar, “Ekonomisi,kültürü ve siyaseti ile tamamen dış politikalara bağlı olarak yönetilen Türkiye, küresel efendiler öyle istiyor diye yeni bir anayasa yapımına başladılar. Bu yeni anayasa ulus devletin sonu olacak. Türkiye fiilen bir başkanın iki dudağı arasında kalacak. Başta Güneydoğu olmak üzere, özerk bölgeler ortaya çıkacak. Türkiye milli irade gösteremez ise 91 yıllık bir ulus devletin yerini federalizm alacak. Üniter devlet yapısını değiştirmeyi öngören yeni bir anayasa, diktatörlüğe yol açacak bir başkanlık sistemi, bölünmeyi getiren yerel bir özerlik dayatması ve federal bir Türkiye’yi ortaya çıkaracak. Küresel efendiler Türk milletine bu yol haritasını çizmişler. Halkımız eski sitem bize ne getirdi ki, yeni sistemi deneyelim dediği anda uçurumdan uçmuş olacağız. Çünkü eski sistemi bu hale koyanlar, ve yeni sistemi kurgulayanlar aynı odaklar. Başkanlık sistemi ulus devleti çözecek anahtardır. Başkanlık sistemin arkasında finans baronları ve silah tüccarları yer almaktadır. Başkanlık sisteminde kontrolleri ellerinde tutan elitlerdir. Türkiye’nin bu noktaya gelmesi 30 yıl önceden başladı. Türkiye önce Avrupa kapısına bağlandı. Medeni dünya eşittir Avrupa görüşü yaygınlaştırıldı. Amaç Avrupa’ya kabul edilmek olunca kulübe girilmenin şartları arandı. Kulüp şartlarının en can alıcı Turgut Özal tarafından 1988 yılında Strazburg’da imzalandı. İmzalanan şart Avrupa, yerel özerklik şartıydı.Belediyelerin halka hizmet götürmesi, halkın refahı ve buna benzer martıvallarla hiç ilgisi yoktu. Esas mesele ülkelerin küçük idare birimlerine bölünerek, bu birimlerin küresel bankerlere bağlanmasını içeriyordu. Bu ayrışma son noktaya gelince anayasa değişecek ve hukuki zemin hazırlanacaktı. Sonra da şimdi olduğu gibi başkanlık sistemi ile son nokta konulacaktı. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan bunu 2004 yılında veciz bir ifade ile anlatmıştı.Türkiye 2006 yılında imzalanan Kalkınma Ajansları yasasıyla 12 bölgeye ayrıldı. Valiler, Belediye Başkanları ve özel sektör yetkilileri bu ajanslardaki yetkilerle bölgesel kararlara imza atacaklar. Başkanlık sistemi ile bu ayrılan 12 bölge kendi yatırım kararlarını kendisi alacak. Ankara’da ki hükümete değil küresel bankerlere başvuracaklar. Fonlar merkezi yönetimden bağımsız olarak bölgelere akacak Yani fonlarla borçlanan yerel yönetimler böylelikle bankerlere sorumlu olacaklar.Dünya’da otuzdan fazla ülke Amerika’dan ithal ettikleri başkanlık sistemi ile çöküş yaşamışladır. Durum ortadadır. Bu sistem ile kendi yolumuzu kendimiz sonlandırıyoruz. Onun için bir an öce bilenler bilmeyenlere anlatmalı ve küresel efendilerin isteği yok olmalıdır” ifadelerini kullandı.

HDP HALKI YANILTMAK İÇİN STRATEJİ UYGULUYOR

Başkanlık sisteminde yapılacak olan referandumda neden “Hayır” veya neden “Evet” dediğimizi halkımızın çoğu bilmiyor diyen  Araştırmacı Gazeteci ve Yazar Banu Avar, “HDP kesinlikle başkanlık sisteminden yanadır. Taktik ve stratejik esasa göre hayır diyor gibi görünüyor. Ama Halkların Demokratik Partisi başkanlık sistemine evet diyor. Kesinlikle başkanlık sisteminden yanalar. Başkanlık sistemine HDP’nin hayır dediğini bilen kişiler onlara inat olarak tam tersi evet diyecekler. İşte HDP’de bu hissiyatı vatandaşa vermek adına hayır diyor ki, onlara cephe alan kişilerde evet desinler. Esas niyetleri evet’dir ve buruma da çok seviniyorlar. Bölgesel Kalkınma Ajanslarında göründüğü gibi önce 26 sonra sonra 12 İstatistikî Bölge Birimleri Sınıflandırması yapılmıştır. Bunun kanıtları da terörist başı Abdullah Öcalan’ın yazdığı kitapta bu konu var. Bazı yazarlarında kitaplarında “biz başkanlık sistemine karşı değiliz. Bu başkanlık sistemi biz Kürtlerin önünü açar” gibi ifadeleri yer almaktadır. Burada inanın çok büyük stratejik oyunlar oynanıyor. HDP’nin bu oyununa kesinlikle boyun eğmemeliyiz. Bunu bilmemiz ve çevremize yamamız gerekmektedir. Önceden yaptığımız gibi biz bu oylamalara karşıyız deyipte sokaklara inmemiz fazla etki yapmıyor. Artık stratejik planlarla bu konular aşındırılıyor. Tavla hamlelerinden fazla satranç hamlelerini uygulamamız lazım. Yani beş hamle sonrasında ne yapabilirimi düşünmemiz lazım. Zekamızı çok daha fazla ve doğru yerde kullanmalıyız. Türk milleti zeki ve cesur mir millettir. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi Türk milleti celalet sahibi bir millettir. Ama ne yazık ki Türk milleti çok duygusal bir yapıya sahip. İşte bu çok duygusal olma özelliğimiz bizi çok büyük hatalara yönlendiriyor. Türk milleti çabuk parlayan bir millettir. Biz kendimizi tanırsak belki u komploda birkaç adımı daha dikkatli atabiliriz. Özellikle son zamanlarda toplumu kutuplaştırmak adına sosyal paylaşımlar üzerinden korkunç hakaretler, nefret duygusu  ve küfürler toplum arasına yayılıyor. Artık bu durumun önüne geçme imkanı da yok. Facebook, Twetter, Instagram gibi sosyal paylaşım siteleri almış başını gidiyor. Özelikle ve özellikle chance.org sitesine elinizi bile değdirmeyin. Tamamen CİAE kontrolünde bir site. Bunların amacı tamamen insanları birbirine düşman etmektir” dedi.

EGEMENLİK MİLLETTEN ALINIYOR

Son zamanlarda Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan çalışmalarla  anayasanın ihlal edildiğini söyleyen Araştırmacı Gazeteci ve Yazar Banu Avar, “ Anayasanın 6. Ve 7 maddelerinde “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” diyor. Yasama ve yürütme yetkisi Türkiye Büyük Millet Meclisine verilmiştir diyor. Şimdi ise bizim hükümetimiz tarafından şuan bu maddeler tamamen yok ediliyor. Bütün bunlar yok edilirken bizim milletvekili diye seçtiğimiz kişilerin elleriyle yapılıyor.O milletvekili olan kişileri oraya biz göndermedik. Bizim toplumuzda ülkeyi o kadar güzel yönetecek halkın içerisinde insanlar var ki, ama ne yazık ki o kişilerin Türkiye Büyük Millet Meclisine giderek bu yetkiyi almaları çok zor. Çünkü o kişilerin ayaklarına bir takım güçler tarafından ayaklarına çelmeler takılmaktadır. Dolayısıyla halk olarak biz Ankara’ya bizi yönetecek kişileri gönderemiyoruz. Dolayısı ile şu anda atamalar yolu ile mecliste uran çeşitli partilerin içinde insanlar ve başkanlar var. Ülkemizdeki partilerin başlarındaki kişilerde bir takım dış güçler yolu ile oraya getirilmişlerdir ve orada bulunduruluyorlar. Ne yazık ki bizim meclisimize bu şekilde bağlantılarla giriliyor. Geçmişten ders alıp bu güne bakabiliriz. Sen şu partilisin, ben bu partiliyim deyip de kimseyi ayrıştırmamalıyız. Bir an önce bir araya gelip el ele varıp vatanımız ve milletimizi bu tehlikeden korumalıyız. Gelecek nesilleri güven altına almalıyız” dedi.

Haber/Foto Hakan AYKIRI

 

banu avar anayasa değişiklik çalışması ile halkın egemenliğinin elden alındığını söyledi (7)_640x427

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.