EğitimGenelMuğlaSiyaset

Beşkadı Kur’an Kursunun Adı Değişiyor

Beşkadı Kur’an Kursunun Adı Değişiyor

Fethiye’nin Karaçulha Mahallesi’nde halkın büyük katkıları ile yapılan Beşkadı Kuran kursunun adı Karaçulha mahalle sakinlerinin istekleri doğrultusunda Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kuran Kursu olarak değiştirilecek.

Fethiye Müftüsü Hamdi Uzunharman gazetecilere Fethiye İlçe Müftülüğü faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Uzunharman Fethiye’nin Karaçulha Mahallesi’nde halkın büyük katkıları ile gerçekleştirilen Beşkadı Kuran kursu adı verilen kursun adının Karaçulha mahalle sakinlerinin istekleri doğrultusunda Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kuran Kursu olarak değiştirileceğini bildirdi. Müftü Uzunharman, ayrıca Fethiye’nin yıllardır Çalış Plajı bölgesine beklediği cami yapımı ile ilgili projeyi Müftülük olarak tamamladıklarını, Hazreti Ali camiinin inşaatına da yakında başlanacağını belirtti.

Fethiye Müftüsü Hamdi Uzunharman Fethiye Müftülüğü tarafından gerçekleştirilmekte olan faaliyetler ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Müftülük toplantı salonunda gazeteciler ile kahvaltılı bir toplantı düzenleyen Fethiye Müftüsü Hamdi Uzunharman, müftülüğün faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı.

Uzunharman; Fethiye’deki 45 yetim öğrenciye her ay 100 TL eğitim yardımı yaptıklarını, İmam Hatip okullarında okuyan öğrencilere yönelik cami gençlik buluşmaları yürüttüklerini, ülkemize kastetmeye çalışan hainlere yönelik operasyonlarda şehit düşen Mehmetçiklerimiz için sivil toplum kuruluşları iş birliği ile tüm camilerde Mevlidi Şerif okutup hatim duaları yaptıklarını, erkek ve kız Kuran kurslarındaki öğrencilere 3’er günlük Antalya gezileri düzenlediklerini, yine Kuran kursu öğrencilerine Fethiye Huzurevi’ndeki yaşlılar ile buluşturup büyüklere saygı, küçüklere merhamet etkinlikleri gerçekleştirdiklerini, toplumun temel yapı taşı olan ailelere yönelik bilgi ve değer bağlamında kadın konulu paneller düzenlediklerini, ailelere dini konularda rehberlik yapmak üzere Müftülük bünyesinde bir bayan görevli bulundurduklarını, 120 çocuğun kurs gördüğü 4-6 yaş Ali Rıza Akalın ve Hacı Fehmi Özer Kuran kurslarının 8 derslikli modern bir Kuran kursu binası yapmak için projelendirme çalışmasına başladıklarını ifade etti.

Çalış’a Hazreti Ali Camii Yapılacak

Fethiye Müftüsü Hamdi Uzunharman çok şikayet alınan ve bir an önce yapılması istenen Fethiye’nin Çalış plajı çevresine cami yaptırmak için harekete geçtiklerini kaydetti. Fethiye’ye 5 ay önce atandığını belirten Uzunharman; ”Fethiye’nin yıllardır çözülemeyen Çalış bölgesine cami yapımı ile ilgili Müftülük olarak projemizi tamamladık. En kısa sürede planladığımız Hazreti Ali camii inşaatına Çalış bölgesinde başlayacağız. Çalış bölgemize cami yapımı ile ilgili olarak tüm vatandaşlarımızın maddi ve manevi desteklerini bekliyoruz” dedi.

Beşkadı Kur’an Kursu’nun Adı Değişiyor

Fethiye Müftüsü Hamdi Uzunharman; ”Hayırsever Fethiyeli hemşerilerin ve Fethiye dışından hayırseverlerin destekleri Fethiye Müftülüğü’nün tüm personellerinin gayret, çaba ve destekleri ile Karaçulha Mahallesi’nde yapılmış olan Beşkadı Kuran kursunun isminin ülkemizin içinden geçtiği felaketin unutulmaması ve unutturulmaması için ve bir daha da yaşanmaması adına Kuran kursumuzun ismi ”Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kuran kursu” olarak değiştirilecektir. Kuran kursunun isminin değiştirilmesi için Karaçulha Mahallesi sakinlerinin büyük bir talebi de bulunmaktadır. Bundan böyle bu Kuran kursumuzun ismi ”Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kuran kursu” olarak değiştirilecektir” ifadelerini kullandı.

Haber/Foto: Gökhan Ayyıldız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.