Son Dakika

Eğitimciler Hükümeti Protesto Etti

Eğitimciler Hükümeti Protesto Etti

Fethiye de şubesi bulunan sendikalardan üç tanesi bir araya gelerek ortak eylem yaptılar.  Eğitim Sen, Eğitim İş ve Türk Eğitim üyelerinden oluşan yaklaşık 350 kişilik grup Fethiye Anadolu Lisesi önünde toplanarak Atatürk Caddesi ve Kordon boyundan yürüyüş yaparak FBKM önünde bir araya geldi. Sendikalar adına Eğitim İş Fethiye İlçe Temsilcisi Uğurcan Küçükala, Eğitimsen Fethiye İlçe Temsilcisi Ali Türk ve Türk Eğitim Sen Fethiye İlçe Temsilcisi Bünyamin Avcı açıklama yaptılar. Yapılan açıklamalarda çıkarılacak olan yasanın öğretmenler açısından iyi sonuçlar ortaya koymayacağı ifade edildi. Açıklamada;   Hükümet tarafından Meclise sunulan, yandaşlık kokan, eğitimi siyasallaştıran, tek adam dönemi başlatan, kendinden olmayana hayat hakkı tanımayan, iktidarın her söylediğini emir telakki edenleri makamlara getirebilecek bu yasa tasarısı, “dershanelerin kapatılması ve özel okula dönüştürülmesi” bahanesi ile meclis gündemine getirilmiştir. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında ortaya çıkan kirli ilişkiler sonrasında büyük bir panik yaşayan siyasi iktidar, peş peşe gündeme getirdiği ve geniş halk kesimleri tarafından tepki ile karşılanan yasal değişikliklerin ardından, eğitim sisteminde büyük bir alt üst oluş yaşanmasına neden olacak olan MEB Yasa Tasarısı ile eğitimde yaşanan sorunları daha da derinleştirecektir.

AKP YASANI AL BAŞINA ÇAL

Hükümet-Cemaat kavgasına eğitimi de alet eden zihniyetin eğitim sisteminin acil çözüm bekleyen onlarca sorunu olmasına rağmen, yangından mal kaçırır gibi, üstelik bir torba yasa ile eğitim sisteminde yeni bir alt üst oluşa neden olacak düzenlemeler yapmak istemesi dikkat çekicidir.

PARALEL DEDİNİZ PARALARI YEDİNİZ

Şu anda Meclis gündeminde olan tasarı ile dershanelerin dönüştürülmesi bahanesiyle kamu kaynakları özel okullara aktarılmak istenmekte, devlete ait arazi ve okul binalarının özel sektöre ve çeşitli amaçlarla kurulmuş vakıflara devredilmesi ya da kiralanmasının hesapları yapılmakta, 4 yıl ve üzeri görev yapmış olan bütün eğitim yöneticilerinin tek bir yasa ile görevden alınması ve siyasi iktidarın bir dediğini iki etmeyen valiler tarafından atanmasının adımları atılmak istenmektedir. Böylece AKP iktidarı, kendi devletini kuracak. Yandaşlarını, torpilli olanları, emir kullarını, okul yöneticisi yapacak; diğerlerini ise ekarte edecektir. AKP, tıpkı emniyet ve yargıda olduğu gibi eğitimde de yandaşlarını kilit noktalara getirme hevesindedir.

YANDAŞA DEĞİL EĞİTİME BÜTÇE

Tasarı ile ayrıca aday öğretmenlere yeni bir sınav getirilmesi, sadece aday öğretmenleri ilgilendiren bir sorun değildir. Bu uygulamanın arkasında eğitimde esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışma uygulamalarının artması ve iş güvencemizin adım adım kaldırılması vardır. Bugün aday öğretmenlere getirilen ne olduğu belli olmayan performans kriterlerinin yarın, tüm öğretmenlere ve diğer tüm eğitim çalışanlarına getirileceği açıktır.

KÖLE DEĞİL EĞİTİMCİYİZ

Yıllardır okulları ve diğer eğitim kurumlarını birer ticarethane haline getiren ve eğitimin parasal yükünü büyük ölçüde halkın sırtına yıkan siyasi iktidar, eğitim yöneticilerinin valiler tarafından atanmasının ardından eğitimde performansa dayalı ve sözleşmeli istihdamı temel alan, iş güvencemizi ve elimizde kalan son hakları geri almayı hedefleyen uygulamaları hayata geçirmenin hazırlığı içindedir.

HAK HUKUK DEDİNİZ HAKKIMIZI YEDİNİZ

Hükümet, dikensiz gül bahçesi istemekte, HSYK da olduğu gibi kendi seçtirdiği talim terbiye kurulunun karar verici olma özelliğine bile tahammül edememektedir.

Hükümetin eğitim sistemini telafisi çok zor olan yeni bir kaosun içine itmek istemesi karşısında sessiz ve tepkisiz kalmamız beklenemez. TBMM`ye sunulan kanun taslağına karşı mücadeleyi ortaklaştırmak için Eğitim Sen, Eğitim İş, ve Türk Eğitim Sen olarak, bugün tüm ülke çapında bir günlük ortak grev kararı alınmıştır.

KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA YA HEP BERABER YA HİÇ BİRİMİZ

Hükümetin eğitim sistemini hem içerik, hem de yönetim anlayışı olarak kendi siyasal hedefleri ve ideolojik çizgisine paralel bir şekilde biçimlendirmesine sessiz ve tepkisiz kalmamız mümkün değildir. Bu nedenle sendikalı ya da sendikasız ayrımı yapmadan, yıllardır Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanlış ve taraflı uygulamaları nedeniyle mağdur olmuş, bugününden ve geleceğinden endişe eden bütün eğitim ve bilim emekçileri olarak siyasi iktidarın her türden dayatmacı ve bizleri yok sayan uygulamalarına karşı sesimizi yükseltiyoruz. Ve diyoruz ki; AKP’nin kamu çalışanlarına; “ya bendensin”, “ya da bana boyun eğeceksin” dayatmasını asla kabul etmiyoruz. Ne sizdeniz, ne de size boyun eğeceğiz. Asla teslim olmayacağız. “ifadelerini kullanıldı.(FG)

memur sendikaları yürüyüşte (12)_640x427 memur sendikaları yürüyüşte (3)_320x480 memur sendikaları yürüyüşte (89)_640x427 memur sendikaları yürüyüşte (87)_640x427 memur sendikaları yürüyüşte (84)_640x427 memur sendikaları yürüyüşte (37)_640x427 memur sendikaları yürüyüşte (68)_640x427

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.