KültürMuğlaSiyasetSon Dakika

Erendağ İçin Çağrı!!!

Fethiye ve Seydikemer’de turizmi 12 aya yaymak amacıyla 1996 yılında yapımına başlanılan ve 2009 yılında tamamlanan, 2011 yılında resmi açılışı yapıldıktan sonra e kapanan ‘Erendağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nin yeniden hizmete girmesi için çözüm aranıyor. Yaklaşık 1.5 metre karın olduğu Erendağ atıl vaziyette olması bölgemiz açısından büyük bir kayıp görülüyor.

Bu yüzden Seydikemer Esnaf Odası Başkanı Harun Sağır, Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, Turizmci İş Adamı Ersin Gür, Temel Mahalle Muhtarı Naim Sazcı, Temel Mahalle Halkı, Temel’in meşhur oyun ekibiyle birlikte Seki – Erendağ kayak merkezine gitti. Yolun kardan dolayı kapalı olması nedeniyle, tesisin olduğu bölüme çıkılamazken, Erendağ’ın bir bölümünde, Temel oyun ekibi küçük bir oyun sergiledi. Erendağ’ın yeniden açılması konusunda açıklamalar yapan, oda başkanları, muhtarlar, turizmciler ve vatandaşlar buranın atıl vaziyette olmasından dolayı üzüntü duyduklarını dile getirdiler. Yetkililere çağrıda bulunarak, buranın açılmasıyla turizmin 12 aya yayılabileceğine dikkat çektiler. 2011 yılında resmi açılışı yapılan Erendağı Kış Sporları Turizm Merkezinin kapanması ile bölgede kış turizminin canlandırılma çalışmaları hayal oldu.

Daha önce yap işlet devret modeli ile faaliyete sokulan ve kapanan Erendağ tesisleri hakkında tesis işletmecisi Şeref Elbir tesisin kapanma nedenleri olarak şunları söylemişti; “2009 yılında tesisin yapımı tamamlandı. tesisin açılmasının ardından o dönem faaliyette olan Muğla İl Özel İdaresi tarafından bizlere verilen sözler tutulmadı. Kış aylarında kar nedeniyle bölgeye gelen yollar kapanmasına rağmen açılmadı. Yol kapalı olunca sporcular nasıl gelsinler? Alt yapı çalışmaları için hiçbir şey yapılmadı. Konaklama alanı için sözler verildi ama hiçbir şey yapılmadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yol, su tanıtım için 2 milyon liralık bir ödeneği kendi imkanlarımız ile çıkardık. Ancak İl Özel İdaresi bu ödeneği almak için başvuru yapmadı. Orada binanın bekçisi hale geldik. Durum böyle olunca açıldığı ilk dönemde büyük ilgi gören bu tesis ilerleyen zaman içinde yaşanılan sıkıntılar nedeni ile sporcular tarafından tercih edilmedi. Bizde tesisi kapatmak zorunda kaldık” demişti.

“Eren Dağı’nda kayak yapılacak bölgedeki kar kalınlığının yüksekliği yaklaşık 1,5 metreyi buluyor. Yükseklerde ise kalınlık 5 metreye kadar varıyor. Kurulan teleski sistemi ile kayakçılar 3,5 dakika içinde 600 metre yüksekliğe çıkarak kayak yapabiliyorlar. Bu sistem ile saatte bin 200 kişiyi kayma noktasına ulaştırılabiliyor. Böyle bir tesisin kapalı olması bölgemiz için büyük bir kayıp. Yıllardır turizmin 12 aya yayılması konusunda konuşuyoruz ama sadece konuşuyoruz. Artık buranın yetkisi kimdeyse adım atma zamanıdır.”

Haber / Foto: Hakan Aykırı

erendag-icin-cagrida-bulundular-1_640x428

erendag-icin-cagrida-bulundular-2_640x428

erendag-icin-cagrida-bulundular-3_640x428

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.