EğitimGenelMuğlaSiyaset

ERİŞ  YENİLGİNİN FATURASINA OYUNCULARA KESTİ…

Hafta sonu kendi sahasında oynadığı Konya Anadolu Selçukluspor’a 1-0 mağlup olan Fethiyespor’da moraller düşük. Bir türlü istediği sonucu alamayan Fethiyespor’un ateş hattında olması taraftarları endişelendiriyor. Fethiyespor Teknik Direktörü Levent Eriş, hafta sonu oynanan ve büyük hüsranla biten maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, oyunculara ateş püskürdü. Her zaman oyuncuların arkasında olan ve onlara destek olan Eriş, takımın bu hale gelmesinde ne yöneticilerin ne kulüp başkanının ne de taraftarın olduğunu ifade ederek, sorumluluğun oyuncuların üzerinde olduğunu söyledi.

“EN ÇOK ÜZÜLDÜĞÜM MÜSABAKALARDAN BİRİ OLDU”

Levent Eriş  “Bir maç haftası yaşadık ve bu maç haftasında bize hiç yakışmayan bir skorla ayrıldık. Bu bizim beklediğimiz bir skor değildi. Bu maç hepimiz için üzüntü verici oldu ve ben bunca yıldır yaşadığım bu süreç içerisinde en çok üzüldüğüm, en çok incindiğim müsabakalardan biri oldu. Çalıştığım her yerlerde oyuncularımı korumak, kollamak, onların önüne siper olmak için büyük mücadeleler verdim. Ve bugüne kadar da bütün çalıştığım kulüplerde bunları yapmaya çalışırken oyuncularımın daha iyi verim sağlamasını çalışmak adınaydı. Ama ilk defa şunu söylüyorum ki; bu konuda pişman olduğum bir takımın içerisindeyim. Çünkü insanlar büyük emek veriyorlar ve karşılığında da en azından sizin verdiğiniz mücadelenin, desteklerin karşılığını almak için çaba sarf ediyor. Ama karşılığını alamadığınız zamanda büyük üzüntülerle karşı karşıya kalıyorsunuz. Ben de bunları yaşadım” dedi.

“GELDİĞİM GÜNDE TABLO BUNDAN FARKLI DEĞİLDİ”

Fethiyespor’a gelirken büyük hayaller kurarak geldiğini ifade eden Eriş, “Önümüzdeki dönemde şampiyon olacak ve büyük hedefler peşinde koşacak, büyük beklentiler içerisinde olacak bir hayal ile geldim. Bunu gelirken de aynı paralelde müthiş derecede yürüyecek ve bize bu konuda büyük destek verecek bir belediye başkanı, Mustafa Ferizcan gibi çok değerli bir başkan bularak, geleceğe çok büyük bir umutla baktığımı ifade etmek istedim. Geldiğimde de bunu söyledim. Geldiğim günde tablo bundan farklı değildi. O günlerde de birçok şampiyonluğa oynayan takımlar varken sinerjisi çok yüksek, takımına sahip çıkan bir belediye başkanı olduğu için tercihim Fethiyespor oldu. Ve belediye başkanımla birlikte olmaktan asla pişman değilim, bu mücadelenin içinde olmaktan asla pişman değilim. Kanımın, terimin son damlasına kadar da bu mücadelenin içinde olmak istiyorum. Atalarımız ‘Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın.’ der.  Bizde; hiçbir zaman korkak ve kaçak dövüşecek, küme düşmeye yakınken bundan vazgeçip de kaçacak korkaklıkta değiliz. Herkes bunu böyle bilsin!” diye konuştu.

“HERKES BUNDAN SONRA YAŞANACAK 7 MAÇIN FARKINA VARSIN”

 “Oyuncularımızı korumak adına 27 haftadır yaşadıklarımızı hep önüne geçerek onlara gövdemizi siper ettik. Lakin artık bu saatten sonra herkes her şeyin fakına varmalı. Herkes her şeyi bilmeli ve duymalı. Ben bu anlamda herkesin daha gerçekçi devam etmesini istiyorum” diyen Eriş şöyle konuştu “Bu konuda sorumluluk sadece başkan, yönetim kurulu, bizlerin, taraftarların değil, sorumluluk ayaklarına bağlı olduğumuz, kafalarına bağlı olduğumuz, vücutlarının en ücra köşelerine kadar bağlı olduğumuz futbolcuların sorumluluğunda. Ve onlarda sorumluluklarını bilmeliler. Kimse bana paramızı almadık, alacaklarımızı almadık gibi küçük bahanelerin arkasına sığınacak demagojiler yapmasın. Hiçbir şekilde her zaman herkes parasını alıp da mücadelesini sonuna kadar yapmaya çalışan takımlar içerisinde yer almıyor. Birçok takımlarda birçok ekonomik sorunlar zaman zaman oluyor. O yüzden bunun arkasına sığınıp saklanacak ve sadece taraftarın önüne bizi atacak bir konumda olmasın. Herkes bundan sonra yaşanacak 7 maçın farkına varsın. Eğer bunları yapacak yüreğimiz yoksa bunları yapabilecek gücümüz de yoksa biz bunları yapabilecek arkadaşlarla yola devam etmek istiyoruz. 7 maçta da bu arkadaşlarla yürümeye çalışacağız. Bu konuda benim kendi adıma verdiğim çok ciddi kararlar var. Ve bu kararların arkasında bunca yıllık tecrübeme dayanarak çok net şekilde söyleyebilirim ki; bu takımı tekrar başarıya döndürebilecek bazı radikal kararlar almak durumundayım. O yüzden de kesinlikle biz buraya hayal satmaya, insanları avutmaya gelmedik. Birçok şampiyonluğa oynayan takımlar varken benim burayı seçmemdeki amacım burayı futbol şehri yapmak idi. Ben kendi adıma sonuna kadar bunun mücadelesini vereceğim” dedi.

“BU SAATTEN SONRA PARANIN LAFINI EDECEK ADAMIN”

Eriş, “Herkes devre arası 15 tane oyuncu aldığımızdan, bunun 15 tane olmaması gerektiğinden bahsediyor. Doğru. Dünyanın hiçbir yerinde devre arası 15 tane takviye yapılmaz ama devre arası giden oyunculara baktığınızda da 13 tane oyuncunun forma giymediğine tanık oluyoruz. Bana birileri şunu hatırlatsın; Giden oyuncuların nerede oynadığını bilen var mı? Giden oyuncularının isimlerini bilmediğimiz, çok iyi tanımadığımız isimler üzerinde yorum yapmak çok doğru değil. Kaldı ki biz devre arası bu oyuncuların hemen hemen 5 tanesinin dışında diğerlerini bizim takımımıza yardımcı olmak için aldık. Diğerlerinin hepsi bu takıma önümüzdeki dönemlerde ve seneye hazırlamak adına alınan transferlerdi. Çünkü birçoğu hazır değildi. Biz yapa yapa 5 tane transfer yaptık. Bunlara çok büyük paralar ödediğimize dair söylentiler var. Bir kere hiç para ödemedik. Biz para için mücadele eden bir grubu buraya dahil etmek istemedik. Bize onuruyla, şahsiyetiyle mücadele edecek oyuncu grubu lazım. O yüzden de bu saatten sonra paranın lafını edecek adamın da bizim takımımızda yer alma şansı yok” ifadelerini kullandı. 

“BU TAKIMI LİGDE BIRAKACAĞIZ. KİMSE ENDİŞE ETMESİN”

Eriş; “Bu takım senelerdir ya son maçta kümede kaldı ya küme düştü ya da küme düşmeyi kıyısından döndü. Bu senede 7 maç kala maalesef gerçeklerin içindeyiz ve yine küme düşmemek adına verdiğimiz bir mücadele var. Bu psikolojiden sıyrılmamız gerekiyor. maalesef bu sinerji olumsuz bir şekilde şehrin üstüne yansımış. Biz bunların üstesinden geleceğiz. Hiçbir korkumuz yok. Hiçbir endişemizde yok. Bu savaştan korkup kaçacak karakterde de değiliz. Ama şunu herkesin bilmesini istiyorum ki; 27 maçtır sesini çıkarmadan sabırla, büyük destek veren taraftarımıza ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu takımı ligde bırakacağız. Kimse endişe etmesin” dedi.(HABER/FOTO-GÖKHAN AYYILDIZ)

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.