EğitimGenelMuğlaSiyaset

Fethiyeli Komisyoncular Berlin Fuarına Katılıyor

Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından tarım sektöründe alternatif Pazar arayışına giren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, bugün başlayan ve 3 gün sürecek olan Almanya’nın en önemli yaş sebze ve meyve fuarına katılıyor. KOSGEB destekli iş gezisi olarak gerçekleştirilen fuara FTSO’nun tarım sektörü temsilcisi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Gürsu Özdemir ve FTSO üyesi komisyoncular katılıyor. Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından tarım ürünleri ihracatına kısıtlama getirmesiyle tarım sektöründe yaşanan soruna çözüm bulmak için alternatif pazar arayışına giren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, 7-9 Şubat tarihinde Almanya’nın Berlin kentinde yapılan Gıda Fuarına katılıyor. Berlin FruitLogistica Fuarı, Avrupa’nın en önemli yaş sebze ve meyve fuarı olarak gösteriliyor. KOSGEB destekli iş gezisi olarak gerçekleştirilen fuara FTSO’nun tarım sektörü temsilcisi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Gürsu Özdemir ve FTSO üyesi komisyoncular katılıyor. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, bölgesel firmaların uluslararası piyasalarda varlık gösterebilmesi için üyelerine dış ticarette rehberlik etmek amacıyla düzenlediği iş gezisinde, üyelerinin Avrupa’ya ihracat yapabilmesinin yollarını arayacak.  6 Şubat’ta başlayan fuar 3 gün sürecek.FruitLogisticafuarı süresince, FTSO tarafından İngilizce-Almanca olarak hazırlatılan kataloglarla, başta domates olmak üzere bölgesel ürünler, Alman alıcılara tanıtılacak. Yeni iş bağlantılarının ön görüşmeleri gerçekleştirilecek.

 

Fuar öncesi açıklamada bulunan FTSO Yönetim Kurulu Ahmet Gürsu Özdemir, Rusya ile yaşanan krizden sonra yaş sebze ve meyve ihracatı için alternatif Pazar arayışına gidildiğini ve yapılan analizler sonucunda Avrupa’nın Türkiye için potansiyel pazar tespitinin yapıldığını dile getirdi.FruitLogistica’nın Almanya ve Avrupa’nın önemli yaş sebze ve meyve fuarlarından biri olduğunun altını çizen Özdemir şu sözleri kaydetti: “Geçtiğimiz yıllarda yaşanan uçak krizinden sonra tek pazara bağlı kalmanın sakıncalarını yaşadık. Yaş sebze ve meyve ihracatında alternatif Pazar arayışına yöneldik. Yakınlığı ve bilinirliği bakımında Avrupa pazarının elverişli olduğunu gördük. Bu pazardaki fuarları inceledik ve Almanya’nın başkentinde düzenlenen FruitLogistica fuarına katılmaya karar verdik. Bu iş gezisine özel içerikte ve tasarımda, bölgesel ürünlerimizin yer aldığı katalog hazırlattık.”

Bölge ekonomisinde tarımın sektörünün geniş paya sahip olduğunu hatırlatan A.Gürsu Özdemir, “Üreticinin ve ihracatçı üyelerimizin her zaman yanındayız. Tarım ve turizm bizim için iki ana damar, iki ana sektör. Geliştirmek ve güçlendirmek için var gücümüzle çalışıyor, bu iş gezisinin bölgemiz için hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Haber/Foto: Ahmet Çaçaron

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.