GenelMuğla

FTSO’ DA  KOSGEB EĞİTİMİ BAŞLADI…

 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 10 Temmuz Salı günü başladı. Eğitimin açılış konuşmasını yapan FTSO Başkan Vekili Kemal Hıra, talep olması halinde KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin devam edeceğini söyledi. 4 gün sürecek eğitim boyunca katılımcılara KOSGEB destekleri ve iş planı hazırlama konusunda bilgi verilecek.

Sürdürülebilir girişimcilik ortamının tesis edilmesi amacıyla Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, KOSGEB Muğla İl Müdürlüğü işbirliğinde açılan KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 10 Temmuz Salı günü başladı. Eğitim için yapılan başvurular arasından, sınavda başarılı olarak eğitim almaya hak kazanan 29 kişi 10-13 Temmuz süresince eğitim alarak KOSGEB Girişimcilik Sertifikası almaya hak kazanacak. Eğitim KOSGEB uzmanı Fatih Topaloğlu tarafından verilecek. Katılımcıların, sertifika almaya hak kazanması için belirtilen süreden daha fazla devamsızlık yapmaması gerekiyor.

“KOSGEB HİZMETİ DEVAM EDECEK”                                                                                                                       

   FTSO-KOSGEB Muğla İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen eğitimin açılış konuşmasını FTSO Başkan Vekili Kemal Hıra yaptı. Eğitimlerin talep olması halinde devam edeceğini kaydeden Hıra, “Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2013 yılından bu yana girişimcilik eğitimleri düzenliyoruz. 237 kişi sertifika almaya hak kazandı. Temennimiz kadın girişimcilerin bu desteklerden daha çok faydalanması yönünde. Bizim de her zaman desteğimiz olacak. Sizler de katılım saatlerine uyarak, anlamadığınız yerleri sorarak katılım sağlarsanız daha faydalı olacaktır. İlerleyen günlerde eğitim talebi olursa biz de eğitim açmak için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu. KOSGEB konusunda Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde iki çalışanın hizmet verdiğini kaydeden Kemal Hıra, KOSGEB hizmetlerinin devam edeceğini de kaydetti. Eğitimin içeriği hakkında katılımcılara bilgi veren Fatih Topaloğlu, “Eğitimimiz 4 gün sürecek. KOSGEB destekleri ile ilgili bilgi verilecek. İş planın hazırlamaya yönelik de eğitim vereceğiz. Daha sonra da sistemi nasıl kullanacağınızla ilgili ayrıntılı bilgi aktaracağız. Girişimcilik üzerine egzersizlerimiz de olacak. Konular belirleyerek, beyin fırtınası yapacağız” dedi.

(HABER/FOTO-GÜLYÜZ YURDAGÜL SIRT)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.