GenelMuğlaSon Dakika

Saklıkent’te Bayram Yoğunluğu

Saklıkent Kanyonu Doldu Taştı!

Ramazan Bayramı nedeni ile girişlerin ücretsiz olması Saklıkent Kanyonunda yoğunluğa neden oldu. Çamur banyosu ve rafting gibi etkinliklerin yapılabildiği kanyon, bayram tatilinde yoğun ilgi gördü. Tatilini Fethiye ve çevresinde geçiren birçok kişi,  Eşen Çayı’nın bir kolunun aktığı ve Bey Dağları’nın kaynak suyunun eklendiği Saklıkent Kanyonu’nu ziyaret etti. Hava sıcaklığının 38 derece ölçüldüğü ilçede sıcaktan bunalanlar, kanyonun soğuk suyunda serinledi. Çamur banyosu ve rafting yapılan kanyonun girişinde zaman zaman uzun kuyruklar oluştu. Akıntının fazla olduğu yerlere konulan halat yardımıyla kanyona giren tatilciler, dar ve yüksek kayalıklar arasında ilerledi. Macera tutkunu tatilciler ise kanyonun önündeki Karaçay Deresi’nin yanındaki alanda bungee jumping yaptı. Tatilcilerden Belgin Bacak, daha önce de Saklıkent’e geldiğini, bayram tatili için ilçeye gelen arkadaşlarını da kanyona getirdiğini söyledi. Bayram tatili için İstanbul’dan gelen Sevengül Çoban ise Fethiye’de yaşayan bir arkadaşının tavsiyesiyle  kanyona geldiğini anlattı.

Kanyonunun çok güzel bir yapısı olduğunu ifade eden Çoban, “Hava çok sıcak ama kanyonun suyu çok serin. Gelmeyen herkese ziyaret etmelerini tavsiye ederim. Girişlerin bayram dolayısıyla ücretsiz olması da çok güzel oldu. Kalabalık bir şekilde girebildik.” dedi.

Adrenalin Tutkunlarının Bungee Jumping Keyfi

Tatil için Saklıkent Kanyonuna  gelen yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgisini bungee jumping istasyonu, oluyor. Seydikemer ile Kaş ilçesi arasındaki sınırı oluşturan Karaçay Nehrinin ve binlerce yıl boyunca Beydağlarından gelen akarsuların kayaları aşındırması sonucu oluşmuş tüm güzelliği ve görkemi bungee jumping yaparak görülebiliyor.

Saklıkent Gorge Club tarafından yerden 50 metre yüksekliğe kurulan bungee jumping, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Yaş sınırının olmadığı ve herkesin bungee jumping yapabildiği istasyon, çiftlere birlikte atlayış yapma imkanı da sunuyor. Saklıkent Kanyonu’nun doğaüstü manzarasında bungee jumping yapmak isteyen tatilcilere önce güvenliklerini sağlayacak elbiseler giydiriliyor. Vinç yardımıyla 50 metre yükseğe çıkan tatilciler daha sonra kendilerini baş aşağı boşluğa bırakıyor. Yaklaşık 40 metrelik bir düşüşün ardından esnek halatın ucundaki tatilciler 3-4 salınım yapıyor. Bazı tatilciler çığlıklar atarken bazılarının son derece sakin oldukları görülüyor. Halat salınımlarını tamamladıktan sonra tatilciler vinç yardımıyla yere indiriliyor. Adrenalin tutkunlarının atlayış sırasında yaşadıkları heyecan dolu anlar ise ellerindeki kamera tarafından kaydediliyor.

Türkiye’de mevcut olan iki bungee jumping istasyonu bulunduğunu anlatan bungee jumping uzmanı Bülent Demirtan, “Bunlardan biri de biziz. Diğer istasyon da Alanya’da faaliyet gösteriyor. Herkesi Saklıkent’e bu heyecanı yaşamaya davet ediyoruz. Yukarıda eşsiz bir doğa manzarası var. Saklıkent Kanyonu’nun içerisine doğru bakarak bir atlayış gerçekleştiriyorsunuz. Türkiye’de bu işin yapılabileceği en güzel yerlerden birisi burası. Antalya’nın Kaş ilçesine ve Fethiye’ye yakınlığı itibarıyla da turistik açıdan hareketli bir bölge.

İnsanların genellikle “Benim yükseklik korkum var” diyor. Aslında bu yükseklik korkusu değil boşluk korkusu. 50 metre boşlukta durmak gerçekten adrenalin pompalayan ve insanları heyecanlandıran bir aktivite. Bunu her atlayışta binlerce kez söyledik. Korku geçicidir. Cesaret ömür boyu kalıcı olacak. Bu deneyimi ölmeden önce bir kez yaşamak gerekiyor. Bu nedenle herkesi buraya ya da Alanya’ya davet ediyoruz” dedi.

Fethiye’ye ailesiyle tatile gelen ve yaşı küçük olmasına rağmen bungee jumping yapma cesareti gösteren 12 yaşındaki Bade Uysal, “Çok heyecanlı bir atlayıştı. Boşlukta düşüyor gibi hissettim. Yukarıdan manzara da çok güzel görünüyor. Korkusunu yenmek isteyen herkes bunu yapmalı” diye konuştu.

Tüm muhteşemliği ve görkemliğiyle dünyanın her yerinden turisti kendine çeken Saklıkent Kanyonu’na kurulan ‘zipline’ ise bungee jumping yapamayan insanları kendine çekiyor. Yüksek bir noktadan, alçak bir noktaya bağlanmış çelik halat vasıtası ile kendi ağırlığınızla ve yerçekimi yardımıyla kayma aktivitesi olan zipline, stres azaltıyor.

Zipping ile kayan Kaş Aklar Muhtarı Ergün Ulutaş, “Saklıkent’te her yer aktivite dolu. Stresi azaltmanın ve rahatlamanın en iyi yolu yeni ve heyecan verici bir şey yapmaktır. Zipline’de tam gaz uçarken sorunlarınızı ve dertlerinizi unutuyorsunuz. Heyecan verici bir aktivite, bütün herkesi bekliyoruz” dedi.

Haber / Foto: Hakan Aykırı

MUGLA’NIN SEYDIKEMER ILCESI’NDEKI SAKLIKENT KANYONU, BAYRAMDA TATILCILERIN AKININA UGRADI. 3 GUNDE YAKLASIK 30 BIN KISININ ZIYARET ETTIGI KANYON CEVRESINDE RAFTING VE BUNGEE JUMPING GIBI AKTIVITELER TATILCILERE EGENCELI ANLAR YASATTI. (FOTO: ERGUN TOS / SEYDIKEMER, DHA)

MUGLA’NIN SEYDIKEMER ILCESI’NDEKI SAKLIKENT KANYONU, BAYRAMDA TATILCILERIN AKININA UGRADI. 3 GUNDE YAKLASIK 30 BIN KISININ ZIYARET ETTIGI KANYON CEVRESINDE RAFTING VE BUNGEE JUMPING GIBI AKTIVITELER TATILCILERE EGENCELI ANLAR YASATTI. (FOTO: ERGUN TOS / SEYDIKEMER, DHA)

MUGLA’NIN SEYDIKEMER ILCESI’NDEKI SAKLIKENT KANYONU, BAYRAMDA TATILCILERIN AKININA UGRADI. 3 GUNDE YAKLASIK 30 BIN KISININ ZIYARET ETTIGI KANYON CEVRESINDE RAFTING VE BUNGEE JUMPING GIBI AKTIVITELER TATILCILERE EGENCELI ANLAR YASATTI. (FOTO: ERGUN TOS / SEYDIKEMER, DHA)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.