Son Dakika

Kaymakam Çalık Deniz Turizmini Yerinde İnceledi

 

2014 yılı turizm sezonunun başlaması münasebetiyle Fethiye’de deniz turizmi faaliyetinde bulunan işletmelerin kontrolü maksadıyla Fethiye sahil Güvenlik Gemisi (TCSG 83) ile denizden incelemelerde bulunuldu.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ın başkanlık ettiği inceleme gezisine Fethiye Garnizon Komutanı Jan. Binbaşı Faruk Akıncı, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Bayazıt, Adalet Komisyon Başkanı Sefa Şiman ve İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan katıldı.

Denizden yapılan incelemelerde; Öncelikle deniz turizminin daha güvenli hale nasıl getirilebileceği, özellikle plajlarda boğulma olaylarında önleyici faaliyetler ve emniyet tedbirleri alınmasının can kayıplarının engellenmesinde önemli olduğu, ilçemizde faaliyet gösteren tüm turizm işletmelerinde eğitim görmüş ve sertifikalandırılmış Gümüş Can Kurtaran belgesine sahip personel bulundurulması gerektiği, işletmelerde emniyet açısında gerekli ekipman ve malzemelerin daima hazır halde bulundurulmasının gerektiği gibi emniyet hususuna dair konular konuşuldu. Ayrıca denizde faaliyet gösteren gezi (tenezzüh) teknelerinin ve su sporu işletmelerinin denetimlerine önem verilmesi konuları da gündeme getirildi.

TCSG 83 Komutanı S.G. Kıdemli Üsteğmen Hasan Yaşar tarafından inceleme gezisine katılan heyete, deniz turizmi faaliyetlerinin yoğun olduğu bölgeler hakkında bilgiler verildi. Deniz turizmi haricinde ilçe sorumluluk sahasında; Arama Kurtarma görevleri, Göçmen kaçakçılığı ile etkin mücadele, Çevre kirliliği denetimleri, Denizde meydana gelen adli olaylar, Balıkçılık faaliyetlerinin denetimleri, Deniz kaplumbağaları ve üreme alanlarının korunması, Kaçakçılıkla etkin mücadele, ÖTV’siz yakıt denetimleri görevlerinin yapıldığı da belirtilerek bu kapsamda,  Mayıs ayı içerisinde izinsiz deniz turizmi faaliyeti yapan 8 işletmenin faaliyetleri durdurulduğunu ve idari para cezası uygulandığını, ayrıca 2014 yılı içerisinde toplam 387 gemi/teknenin kontrolü yapıldığı ve yapılan denetimlerde 93 gemi/tekneye yasal işlem uygulandığını belirtmiştir.(FG)

01 02 03 04 05 06 07 08

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.