Son Dakika

“Keşke Demektense Sigorta Yaptıralım”

 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası 8 Nolu Sigorta Ve Finans Hizmetleri Meslek Komitesi 27 Mayıs-2 Haziran günlerinde kutlanan Sigortacılık Haftası dolayısıyla 29.05.2013 Perşembe günü ziyaretlerde bulundular.

Sigorta Haftası etkinlikleri kapsamında Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ı ve Fethiye İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan’ı ziyaret eden FTSO 8 Nolu Sigorta Ve Finans Hizmetleri Meslek Komitesi Komite Başkanı Aydın Aktepe, Başkan Yardımcı Kemal Hıra ve üyelerden Özgür Astan Mavili sigortanın önemine dikkat çekerek, halkın zorunlu sigortaların dışında da çeşitli sigortaları yaptırmalarının avantajlarını dile getirdiler.

Komite Başkanı Aydın Aktepe yaptığı açıklamada; Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’nın 2009-2013 yılları “Sigortacılık Ve Tanıtım Stratejik” planında yer alan sigortacılık tanıtımına ilişkin yer alan sigortacılık haftasının bu yıl 26.05.2014-01.06.2014 tarihleri arasında gerçekleşeceğini bildirerek sigortacılık bilincinin profesyonellik seviyesinde ileriye taşımak olduğunu vurguladı. “Sigorta haftası kapsamında gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizde sizler kanalıyla halkımızın bilinçlendirelim istiyoruz. Günümüzde sigorta işi ile uğraşanlar yalnızca sigortacılık yapar hale gelmiştir. Bu yüzden sigortaya ve sigortacılara güvenmelerini istiyoruz.

Bizim üyelerimizden ve Fethiye halkından istediğimiz sigorta yaptırmadan önce düşünmeden araştırmadan hemen kestirip atmayalım. Sigorta maliyetleri artık oldukça ucuz. Bugün 150-200 TL arasında yıllık deprem sigortası yapılıyor. Senelerdir kazandıklarımız bir kıvılcım ile yok olabilir. Ama güvencemiz varsa mağdur olmuyoruz. “Keşke Demektense Sigorta Yaptıralım.” Sloganı ile tüm Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin, Fethiye halkının ve tüm meslektaşlarının sigorta haftasını kutluyorum.” Dedi.

Kaymakam Ekrem Çalık ise  “Sigorta risk yönetimidir.  Riskleri göze alabilme olayı az bir bedel ödeyerek riskin maliyetini çok düşürülebilir. Günümüzde artık devletin sosyal güvenlik sistemininşemsiyesi belli konulara dâhil olmakla beraber özel sigorta sistemleri fevkalade değişti. Uluslararası bir ağ haline geldi ve çok daha iyi yönetilir oldu. Mal ve mülkün iradesinde sıkıntıya düşmek istemiyorsanız sigorta yaptırmalısınız. DASK mesela zorunlu deprem sigortası bedeli çok fazla değildir. 150-200 TL arasında. Böyle deprem riski yoğun olan bir ülkede bence vatandaşın DASK’ın ne olduğunu bilip yaptırması gerekmektedir. Ziraat ve tarımda da aynı durum var. Risk oranı çok yüksek. Belli bir meblağ gözden çıkaracaksınız ki bir felaket anında sigorta yanınızda olacak. Araç sigortasında da aynı risk yaşanabilir. Sigorta Haftasını kutluyorum ve hak eden sigortacılığın kurumsal anlamda daha güvenli hale geldiğini düşünerek herkesi araç, gereç,  bina ve üretim alanlarını sigortalamak üzere gözden geçirmeye çağırıyorum” dedi. Emniyet Müdürü İsmail Ayhan ise öncelikle ziyaretlerinden dolayı 8 Nolu Sigorta Ve Finans Hizmetleri Meslek Komitesine teşekkür edip Sigortacılık Haftasını kutladı. Daha sonra “Hayat zaten bir risk yönetimi. Hayatın içerisinde birçok riskler mevcut. Bu riskleri en aza indirebilmek için sigorta tabi biraz daha minimize ediyor. Biz de kurum olarak hem ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz hem de bu konuda halkımızı bilinçlendirmek için yardımcı olabileceğimiz konularda her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz.” Dedi.(FG)

“Keşke Demektense Sigorta Yaptıralım” (1) “Keşke Demektense Sigorta Yaptıralım” (2)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.