EğitimGenelMuğlaSiyaset

Likya Dönemi Sergilenecek

Fethiye’nin tanınmış Ressam-Heykeltıraşı Ali Rıza Başarır, kendisine ait en büyük sergisini açmaya hazırlanıyor. Likya dönemini en ince ayrıntılarına kadar resim ve heykel ile anlatan Başarır, 40 yağlı boya resmi ve 30 da heykel figürlerini sergiye kadar hazırlayacağını söyledi.

Fethiye ve Seydikemer ilçelerinin tanınmış simalarından ressam-heykeltraş Ali Rıza Başarır bugüne kadar açmış olduğu 40 resim ve heykel figürü sergisinin daha büyüğünü açmak için hummalı bir çalışma başlattı. İlk olarak Seydikemer İlçesinde, daha sonra da sırasıyla Fethiye, Muğla ve Ankara’da açacak olduğu sergiyle eserlerini halkın karşısına çıkaracağını söyleyen Ali Rıza Başarır, yaklaşık 70 yağlı boya resmi ve heykel figürlerini beğeniye sunacağını açıkladı.

Seydikemer İlçesi Kıncılar Mahallesi’nde kendisine ait küçük bir atölyede sergi hazırlıklarını sürdüren ressam-heykeltıraş Ali Rıza Başarır, “Şimdiye kadar açmış olduğum sergilerimin daha büyüğünü açmak için hızlı bir çalışma içerisindeyim. Sergimde tamamen yöreye hitap eden resim ve heykel figürleri kullanacağım. Fethiye ve Seydikemer ilçeleri tarihsel olarak bakıldığı zaman çok köklü iki şehir. Likya döneminde bu bölgede yaşanan tarihi kalıntıları canlandırıyor ve resimlerimi de yine ilçemizin değişik güzel manzaralarını canlandırıyorum. Sergimizi ilk olarak Seydikemer İlçesinde daha sonra da sırasıyla Fethiye, Muğla ve Allah nasip ederse de Ankara’da açmak istiyorum.Uzun zamandan bu yana sergi için çalışmalarımı sürdürüyorum. Uzun ve zor bir süreç oldu ama keyifli bir çalışma dönemiydi. Bu süreçte hiç kimseden destek almadım ve talep de etmedim. Bana sadece Seydikemer ilçesinin başarılı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır destek oldu. Kendisi her zaman sanatın ve sanatçının değerini bilmiştir ve yanında olmuştur. Bu anlamda da başkanımız Harun Sağır’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haber/Foto: Gülyüz Yurdagül Sırt

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.