Son Dakika

Muğla’nın Vekil Sayısı 6’da Kaldı

 

7 Haziran 2015 tarihinde yapılması planlanan genel seçimler için yüksek seçim kurulu illerin milletvekilli sayılarını açıkladı. Türkiye de 8 ilin milletvekili sayları değişirken, Muğla’nın milletvekili sayısı 6’da kaldı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığının adrese dayalı nüfus kayıt sistemi 2014 yılı sonuçlarına göre, seçim çevreleri ve her seçim bölgesinin çıkaracağı milletvekili sayısını belirledi.

8 İLİN MİLLETVEKİLİ SAYISI DEĞİŞTİ

Buna göre, son genel seçimde 31 milletvekili çıkaran Ankara’nın çıracağı milletvekili sayısı 32’ye, 85 milletvekili çıkaran İstanbul’un çıkaracağı milletvekili sayısı 88’e çıktı. Son genel seçimde 1 milletvekili çıkaran Bayburt’un milletvekili sayısı da 2’ye yükseldi Elazığ, Kütahya, Manisa, Muş ve Ordu’nun çıkaracağı milletvekili sayıları ise son genel seçime göre 1’er düştü.

KARAR RESMİ GAZETE’DE

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda, Milletvekili Seçimi Kanunu’nun 5. maddesinde, seçim çevreleri ve her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısının YSK tarafından genel nüfus sayımı sonuçlarının açıklanmasından itibaren en geç 6 ay içinde tespit edilerek ilan edileceğinin öngörüldüğü hatırlatıldı.

Haber: Erkan İLİK

milletvekili sayıları

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.