Son Dakika

MUSKİ Özgecan İçin Siyah Giydi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) personeli, Mersin’de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katledilmesini protesto etti.

Mersin’in Tarsus İlçesinde vahşice katledilen Özgecan Aslan adına Sosyal Medya’da başlatılan ‘Özgecan İçin Siyah Giyiniyoruz’ çağrısına MUSKİ’de çalışan kadınlar destek vererek cinayeti protesto ettiler.

İş yerlerine siyah kıyafetleriyle gelen MUSKİ çalışanları, yakalarına “Kadına Şiddete Hayır”  yazılı Özgecan’ın fotoğrafını taktılar.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Özgecan’a yapılan vahşeti kınadığını belirterek şunları söyledi: “Gencecik bir kızın vahşice katledilmesine sessiz kalmayarak tepkimizi gösteriyor ve bunun gibi olayların son bulmasını istiyoruz. Kadınlarımız bizim her şeyimiz. Onlara yapılan en ufak saygısızlık bütün topluma yapılmış demektir. Son dönemlerde laiklik ve cumhuriyete karşı hareketler, Türk kadınını sosyal, ekonomik ve siyasal alanda hak ettiği ve bulunması gereken yerden uzaklaştırma çabasına girmiştir. Kadınlarımızın hayatın her alanına erişim ve aktif katılım hakkında sahip olabilmeleri yolunda gösterilen mücadele içinde, hem bir belediye başkanı hem de bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak her zaman var olacağım.”

MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen ise, “Mersin’de yaşanan bu vahşete MUSKİ olarak sessiz kalmak istemedik. Bu yüzden kadın çalışanlarımız olmak üzere kurumumuz genelinde birçok çalışanımız siyah kıyafet giydi. Aynı zamanda Özgecan Aslan tecavüz edilip katledilen ilk kadın değil. Artık devlet ve toplum olarak nerede nasıl hata yaptığımızın farkına varmalıyız. Kadınlarımıza sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.

MUSKİ Özgecan İçin Siyah Giydi (4)_800x362 MUSKİ Özgecan İçin Siyah Giydi (3)_464x600 MUSKİ Özgecan İçin Siyah Giydi (2)_800x541 MUSKİ Özgecan İçin Siyah Giydi (1)_774x600

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.