Son Dakika

Muski’den Uyarı: “Sayaçlarınızı Koruma Altına Alın”

Muski’den Uyarı: “Sayaçlarınızı Koruma Altına Alın”

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte su sayaçlarında yaşanabilecek don olaylarına karşı MUSKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Dairesi Başkanı Funda Kuşabonelerinin sayaçlarını beton, ahşap veya demirden muhafazalı kutular içine konulması gerektiğini açıkladı.

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Meteoroloji Genel Müdürlüğü don olaylarına karşı vatandaşlara uyarıda bulunurken bir uyarıda MUSKİ Genel Müdürlüğü’nden geldi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğüne bağlı Abone İşleri Dairesi Başkanı Funda Kuş, yaşanabilecek don olaylarına karşı vatandaşların su sayaçlarına muhafaza altına almaları gerektiğini söyledi.

“Su Sayaçları İklim Şartlarına Göre Korunmalı”

Isıtma, soğutma ve elektrik tesisatlarının yanı sıra su tesisatlarının da bir binanın can damarı olduğunu belirtin Kuş, “Su tesisatları, ısıtma, soğutma ve elektrik tesisatları gibi binaların can damarı diyebileceğimiz bir yapısıdır.   Bu yüzden su tesisatlarının da iklim değişikliklerine karşı korunması da en çok önem arz eden donanımdır. Ne yazık ki bu tesisatlarında en büyük düşmanı soğuk havalarda yaşanan donma olayıdır. Suyun donma noktası, pek çok olayda olduğu gibi su tesisatları ve sayaçlar içinde kritik bir derecedir. Don olayı binadaki su tesisatı hatlarına, özellikle su sayaçlarında tahribat oluşmasına, sayacın etkisiz ve verimsiz çalışmasına sebep olmaktadır” dedi.

“Donan Sayaca Ateş Tutmayınız”

Daire Başkanı Funda Kuş, soğuk havalarda sayaç içindeki suyun bekletilmemesi gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi;

“Don olayı, sayaç içinde bulunan suyun hacminin 1/12 kadar artması ile sayacın patlamasına neden olur. Suyun donmasıyla artan basınç sayaç ve boruyu patlatır. Bu nedenle sayacın patlama noktasına gelmemesi için öncelikle sayaç içinde bulunan suyun beklememesi, az miktarda suyun çok soğuk havalarda akıtılması gerekmektedir. Ayrıca ısıtmasız yerlerde ve evin dışında bulunan su sayaçlarını korumak için; beton, ahşap veya demirden muhafazalı kutular içine konulmalıdır. Donan bir sayaca ve tesisata ateş tutmamalı veya sıcak su dökülmemelisiniz.”

“Sayacın Patlaması Önemli Miktarda Su Kaybına Neden Olacaktır”

Vatandaşların sayaçlarının donmasıyla karşı karşıya kalması durumunda dikkatli olmaları gerektiğini belirten Kuş, “Donma nedeniyle su sayaçlarının hasar görmesi veya yanlış müdahale sonucu önemli miktarda su kaybına sebebiyet verecektir. Bunun yanı sıra bu tür mağduriyette vatandaşlarımız kesintisiz su hizmeti almalarında sıkıntıya düşebileceklerdir. Bunun önüne geçmek için su sayaçlarının donmaması için önceden önlem alınması gerekmektedir” dedi.

Haber Merkezi

muskiden-uyari-sayaclarinizi-koruma-altina-alin-1_640x427 muskiden-uyari-sayaclarinizi-koruma-altina-alin-2_640x427 muskiden-uyari-sayaclarinizi-koruma-altina-alin-3_640x427

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.