Son Dakika

Oda Başkanları Vali Civelek’i Ziyaret Etti

Oda Başkanları Vali Civelek’i Ziyaret Etti

Fethiye’de bulunan Oda başkanları Muğla Valisi Esengül Civelek’i makamında ziyaret etti.

Esengül Civelek’in Muğla Valisi olarak atanmasının ardından ilçelerde bulunan kurum ve kuruluşların makam ziyaretleri devam ediyor. Fethiye’de bulunan Oda başkanları da 27 Temmuz Perşembe günü Muğla Valisi Esengül Civelek’i makamında ziyaret etti. Ziyarete Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan da katıldı.

Odanın çalışmaları hakkında Vali Civelek’e bilgi veren Arıcan, bu çalışmalarda Valiliğinden desteğini istedi.

Arıcan, teleferik projesi hakkında bilgi verdi

Vali Esengül Civelek’i Babadağ Teleferik Projesinin Ağustos ayında yapılacak olan temel atma törenine davet eden Arıcan, projenin amacı ve FTSO tarafından projenin hayata geçirilmesi için yapılan çalışmaları aktardı. Babadağ Teleferik Projesi ile ilgili girişimlerin 2011 yılında başladığını belirten Arıcan, izin sürecinin 2016 yılının sonunda tamamlanabildiğini, ihalenin 3 Nisan 2017 tarihinde yapıldığını kaydetti.

Arıcan, OSB projesi için Valilikten destek istedi

FTSO Başkanı Akif Arıcan, Doğal Taş ve Mermer İhtisas OSB konusunda da valiliğin desteğini istedi. Odanın bu alandaki çalışmalarının 2008 yılında başladğını kaydeden Arıcan, belirlenen OSB alanının hangi OSB’ye uygun olduğunu tespit etmek için yapılan Fethiye-Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi Fizibilite Etüt Projesinin sonuçlarını aktardı. Projenin sonucunun mevcut alanın doğal taş ve mermer ihtisas OSB olarak ortaya çıktığını kaydeden Arıcan, maliyeti 53 milyon lira olan bu yatırımın hayata geçmesi için Muğla Valiliğinin desteğini istedi.

“Fethiye Üniversite İstiyor”

Arıcan’ın Vali Esengül Civelek ile görüştüğü konulardan biri de Fethiye Üniversitesi oldu. Arıcan, “2011 yılında Fethiye’de fakülte kurulması için girişimlerde bulunduk. Fethiye İşletme Fakültesi açıldı. Bugün kendi binasında eğitim veriyor. Bir Sağlık Meslek Yüksek Okulumuz vardı. Fakülteye dönüştürüldü. Bir de henüz eğitime başlamamış Ziraat Bilimleri Fakültesi ilçemizde kuruldu. Yani üniversite kurulması 490 dönümlük kampus alanımız da hazır. Biz meslek odaları olarak ilçemizde üniversite kurulmasını istiyoruz. 19 meslek odasının içinde olduğu Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu da bu konuda imza kampanyası başlattı. Kamuoyu da bunu istiyor. İlçemize üniversite kurulması konusunda da desteklerinizi talep ediyoruz” dedi.

Haber Merkezi

akif_Arican_640x425

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.