Son Dakika

Ortak Akıl Toplantısı Yapıldı.

Ortak Akıl Toplantısı Yapıldı.

Muğla İli Oda-Borsa TOBB Akreditasyon Süreci Ortak Akıl Toplantısı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nda Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Ticaret Borsası, Bodrum Ticaret Odası, Marmaris Ticaret Odası ve Milas Ticaret ve Sanayi Odaları Genel Sekreterleri, Akreditasyon Sorumluları ve Kalite Yönetim Temsilcileri katılımıyla gerçekleşti.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Kalite Yönetim Sistemi Danışmanı ve Bodrum Ticaret Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Fuat Önder’in sunumu eşliğinde gerçekleşen toplantıya Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Füsun Şahin, Akreditasyon Sorumlusu Yüksel Kart ve Kalite Yönetim Temsilcisi Deren Karasu katıldı.  Toplantıda “Muğla Odaları Ortak Hizmet Komitesi” kurulması, “Ortak Yıllık Çalışma Planı” ve Muğla İil Odaları “Ortak Stratejik Planı”nın hazırlanması konuları görüşüldü.

Toplantıda, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Füsun Şahin tarafından Odaların birlikte olmasının, Muğla İli genelinde ortak sorunların çözüme ulaşmasına katkı sağlayacağı dile getirildi. Yapılacak çalışmaların aynı zamanda TOBB’un kurumsal yapısını güçlendirilme ve geliştirilme yönünde faydalı olacağı Füsun Şahin tarafından belirtildi.

Toplantıdan çıkan sonuçlar Muğla Odaları Başkanlar Toplantısının alt yapısını oluşturacak. Odaların kendi stratejik planlarını fayda ve maliyet açısından daha verimli hale getirmek için aynı İlde kesişen proje ve faaliyetlerin birlikte organizasyonu planlanıyor. Bir diğer beklenti ise yıl sonlarında personelin de bu çalışmalara katılmasıyla, ortak isteklendirme ve oryantasyon toplantıları sonucunda Odalar arasında “KIYAS” çalışmalarının başlatabilmesi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yıl içerisinde tekrarlanacak olan toplantılarda,  il içinde akredite olmayan odalara prosedür, talimat, form gibi dokümanların hazırlanması ile Stratejik Planlarının oluşmasına destek verilecek. Akreditasyon Sorumluları ve Kalite Yönetim Temsilcilerinin bilgi birikimlerinin arttırılarak diğer odalarda “Eğitmen, Denetçi” olarak kullanılabilecek bir sistemin TOBB Akreditasyon Kuruluna önerilmesi de bu yapı içinde düşünülmektedir.  (FG)

Ortak Akıl Toplantısı Yapıldı (1)_640x425 Ortak Akıl Toplantısı Yapıldı (2)_640x425 Ortak Akıl Toplantısı Yapıldı (3)_640x425 Ortak Akıl Toplantısı Yapıldı (4)_640x441 Ortak Akıl Toplantısı Yapıldı (5)_640x197

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.