Son Dakika

Seydikemer’de Asırlık Mahalleler Yasa Gereği Yok Oluyor

Seydikemer’de Asırlık Mahalleler Yasa Gereği Yok Oluyor

Büyükşehir yasasının çıkmasıyla birlikte nüfusu 500’ün altında kalan yerleşim yerleri en yakın mahallelere bağlanıyor. Seydikemer Belediyesi’nin Haziran ayı meclis toplantısı gündeminde yer alan maddeye göre; Yayla Yakacık, Yayla Sarıyer, Yayla Gerişburnu, Yayla Kıncılar, Yayla Çamurköy, Yayla Kadıköy ve Yayla Alaçat yerleşim yerleri Temel Mahallesinde bağlanacak. Yayla Gökben Yayla Esenköy Mahallesine, Yayla Atlıdere, Yayla Boğalar Mahallesine, Yayla Zorlar Seki Mahallesine ve Yayla Çayan’da Sögütlüdere Mahallesine bağlanacak. Meclisten geçen karar gereği bu yerleşim yerleri yeni muhtarlıklarına bağlanmış oldu. Öte yandan bu yerleşim merkezlerinde 500 nüfusu bulan yerler yapacakları başvuru ve Belediye Meclisinden geçmek kaydıyla mahalleye dönüşebilecekler. Uygulamanın yasa gereği yapıldığı ifade edildi.

Gündemin bir diğer maddesi arasında yer alan Cuma pazarı konusu da komisyon kararı gereğince Cuma günü devam etmesi, modern bir pazaryerinin ilçeye kazandırılmasının ardından günü konusunda tekrar görüş alışverişinde bulunabileceği ifade edildi. Seydikemer esnafları ve Seydikemer Cuma Pazarı esnafları arasında yapılan ankette 191 kişiye anket uygulandığı belirtilirken, anketten 123 kişinin Cuma gününde kalması, 68 kişinin de Çarşamba günü olması konusunda fikir beyan ettikleri söylendi.

Haber / Foto: Erkan İLİK

Seydikemer belediye meclis toplantısı haziran 02062015 cuma pazarı (9)_640x426 Seydikemer belediye meclis toplantısı haziran 02062015 cuma pazarı (19)_640x426 Seydikemer belediye meclis toplantısı haziran 02062015 cuma pazarı (23)_640x426

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.