Son Dakika

Seydikemer’deki Seçimlerde Tecrübe Kazandı

Seydikemer’deki Seçimlerde Tecrübe Kazandı

Pazar günü muhtarlık seçimlerinin ardından resmen mahalle statüsü kazanan Yayla Eldirek, Yayla Karaçulha ve Yayla Dont ile birlikte ilçedeki mahalle sayısı da 61’den 64’e çıktı.

Önce Yayla Eldirek ve Yayla Karaçulha, ardından Yayla Dont sakinleri; Seydikemer Belediye Meclisine sundukları 500’ü aşkın imzalarla 2015 yılında mahalle statüsüne geçmek için başvuruda bulundu. Bu güne kadar yayla yerleşkesi statüsünde bulunan 3 mahallenin bu talebi belediye meclisinde görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı. Ardından İçişleri Bakanlığı nezdinde başlayan yazışmalar sonunda 3 yerleşimin de başvuruları incelenerek onaylandım ve 6 Mart Pazar günü de muhtarlık seçimleri yapıldı.

İlçe Protokolü Seçimi Yakından Takip Etti

Her 3 mahallede de kıyasıya bir seçim heyecanı yaşanırken, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ile Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş ve Hüseyin Turhan, Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven ve çok sayıda basın mensubu, seçimleri takip etti. Oy kullanma merkezleriniz ziyaret eden Kaymakam Köken ve Başkan Yakup Otgöz ile beraberindekiler, vatandaşlara hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

Başkan: Mahalle Sayımız 61’den 64’e Yükseldi

Seçimlerle ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, “Seydikemer, Büyükşehir yasası ile birlikte İlçe oldu. Bu arada 3 tane mahallemizde, Yayla Karaçulha, Yayla Eldirek ile Yayla Esenköy’ün adı da Yayla Dont olarak değiştirildi; onların isteği üzerine. Önce belediye meclisinden geçti, İçişleri Bakanlığı onaylanıp geldikten sonra bugünde 6 Martta seçim oldu. Kendini yönetecek insanları, muhtarları, 3 mahallemiz de seçti. Seydikemer’in de 61 olan mahallesi 64 oldu. Bu seçimin 3 mahallemize, Seydikemer’e, Muğlamız’a hayırlı olmasını diliyorum.

Kaymakam: “Mahallelerine Sahip Çıksınlar”

Seçimleri değerlendiren Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken ise yeniden yeni ilçe oldukları için yapılanma aşamasında olduklarının altını çizerek “ Bazı köylerimizin mahalleye dönüşmesiyle Fethiye’ye bağlı mahallelerimizde oluşmuştu. Buda hizmet bakımından sıkıntılar doğuruyordu. Arkadaşlarımız birleştiler kendileri bir mahalle oluştu. Çünkü Fethiye’ye 100 km öteden hizmetin götürülmesi son derece sıkıntılıydı. Seçimlerin herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yazında buraya kamu hizmetlerinin gelmesi için bizde elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Vatandaşlarımızın da özellikle memleketine, mahallesine sahip çıkıp; burada oturuyorsa ise burada kalmalarını rica ediyoruz” dedi.

Tecrübeli İsimler Muhtar Seçildi

Seydikemer’in en uzak kırsalın da yapılan muhtarlık seçimlerini takip eden bir başka isim olan Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven de “3 mahallemizin muhtarlık seçimleri olmaktadır.  Biz de Seydikemer Muhtarlar Derneği olarak adaylara ve kazanacak olan arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu amaç ile gezi yapıyoruz. Mahallelerimize, mahalle muhtarlığımıza, ilçemize, ilimize ve memleketimize hayırlı olsun” dedi. Büyük bir çekişmeye sahne olan muhtarlık seçimlerini ise resmi olmayan sonuçlara göre Yayla Karaçulha’da Mustafa Dıramsız, Yayla Eldirek’te Ali Acar ve Yayla Dont’ta ise Mustafa Köse kazandı.

Haber / Foto: Erkan İlik

Seydikemer’deki Seçimlerde Tecrübe Kazandı (1)_640x428 Seydikemer’deki Seçimlerde Tecrübe Kazandı (2)_640x428 Seydikemer’deki Seçimlerde Tecrübe Kazandı (3)_640x428 Seydikemer’deki Seçimlerde Tecrübe Kazandı (4)_640x428 Seydikemer’deki Seçimlerde Tecrübe Kazandı (5)_360x480 Seydikemer’deki Seçimlerde Tecrübe Kazandı (6)_640x360

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.