Son Dakika

Trüf Mantarı Yetiştiren İşletmeye Ziyaret

Trüf Mantarı Yetiştiren İşletmeye Ziyaret

Seydikemer’ de Trüf mantarı uzmanı Niyazi Uluçoban tarafından tesis ettirilen Çaltıözü  mahallesindeki işletmeyi Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken ziyaret etti.

İşletme sahibi Niyazi Uluçoban işletmesinin 50 dekar olduğunu, işletmesinde lavanta ve trüf mantarı yetiştirdiklerini söyledi. Uluçoban; Tarım üreticilerin üretim çeşitliliği artırmak, fazla gelir sağlamak için bu tip projelere yapabileceklerini belirterek, Trüf mantarları hakkında bilgiler verdi.

İşletme sahibi Niyazi Uluçoban; “Trüf mantarları; bazı ağaçların kökleri ile mikoriza oluşturarak simbiyotik (ortak ) bir yaşam sürdürürler. Bu mantarların sporları ancak canlı ağaç köklerinde miselleşebildiği için ağaçlardan bağımsız olarak yaşayamazlar. Mikoriza oluşturdukları ağaçların köklerinin yayıldığı çevrede toprağın 5-20 cm altında gelişir ve toprak yüzeyine çıkamazlar.Dünyada çok tanınan ve tüketilen türüf mantarı çeşitleri tuber magatum, tuber, melanosporum, tuber aestivum’dur.Patates görünümünde ve renginde yoğun kokulu bir mantardır. Ekim kasım sezonunda çıkar.dünyanın en pahalı mantarıdır.”dedi

Daha sonra aynı girişimci tarafından yaptırılan yüksek teknolojili seralarda incelemeler yapıldı.

Haber Bahadır Konuk

IMG-20160118-WA0020_640x360 IMG-20160118-WA0021_640x360 IMG-20160118-WA0022_640x360

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.