Son Dakika

Türkav; “Çanakkale Zaferi, Dünya Tarihi Açısından Da Önemlidir.”

Türkav; “Çanakkale Zaferi, Dünya Tarihi Açısından Da Önemlidir.”

Fethiye Türkav 18Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü sebebiyle dernek binasında buluştu.

Dernek binasında açıklama yapan TÜRKAV Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın; “Bugün burada, bir daha dönmemek üzere gidenleri; tarihin yazdığı en şanlı, en şerefli kahramanları “Çanakkale Şehitlerimizi” anmak üzere toplandık.

Çanakkale, genç, yaşlı; kadın, erkek el ele kenetlenen bir milletin var oluş mücadelesinin kıvılcımıdır. Bu kıvılcım, bir ulusun yokluktan var oluşa giden engebeli yollarında büyümüş, bütün yurdu çepeçevre saran kocaman bir ateşe dönüşmüştür. Bu destan yazılırken Türk milleti, yokluk ve yoksulluk içerisinde iyi yetişmiş, genç ve aydın evlatlarını, bağımsızlığını ve varlığını sürdürebilmek için Çanakkale’de feda etmek durumunda kalmıştır. Çanakkale, hür ve bağımsız yaşama iradesi ile aydınlık yarınlara duyulan inancın zaferidir.

Çanakkale zaferi, dünya tarihi açısından da önemlidir. Bu zaferle, dünya tarihi Türk ulusunun istediği gibi yazılmaya başlanmıştır. Güç dengeleri değişmiş, sömürgeci devletlerin yazmaya kalktığı tarihe bu zaferle dünyada sömürülen devletler itiraz etme inanç ve fikrine sahip olmuştur.

Türk’ün bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin temelleri Çanakkale Zaferi ile atılmıştır. Çanakkale utançla yaşamak yerine onurla ölmeyi tercih edenlerin savaşıdır. Dualarla atılan her adımda inanç, bağımsızlık, vatan sevdası vardır. Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır.

Çanakkale, üstten gök çökmedikçe, alttan yer delinmedikçe, Türk ulusunun, bu topraklardan, atılamayacağını, tüm dünyanın bir kez daha öğrendiği yerdir. Dün atalarımız bu güzel vatan için düşünmeden toprağa düşmüştür. Bugün de Türk milletinin evlatları geride kalanlar için varlıklarını feda etmeye devam etmektedirler. Anadolu üzerinde bağımsız yaşamanın hep bir bedeli olmuştur. Bu bedeli ödeyenlerden Allah razı olsun.

Vatan, bağımsızlık düşkünü milletler için mukaddestir. Canlarını hiç düşünmeden vatan için toprağa verenler hakkında yüce Allah diyor ki “Onlara ölü demeyiniz bilakis onlar diridirler.”

Bu duygu ve düşüncelerle, en büyük Türk Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.  Mekânları cennet, ruhları şad olsun.”dedi.

 

TÜRKAV-LOGO-BASIN_480x480

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.