KültürSağlık

Umke’den Gerçeği Aratmayan Tatbikat

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi’nin (UMKE) ve Melsa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği tatbikat kapsamında depremde yaralanan 10 öğrenciyi başarılı bir operasyonla kurtarıldı.

Hazırlanan senaryo gereği kentte meydana gelen 7.2  şiddetindeki depremde Fethiye Melsa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde iç merdivenlerinin çökmesi sonucu sınıflarda 10 öğrenci enkaz altında kaldı. Durumu haber alan UMKE, İtfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri kısa sürede olay yerine geldi. Merdiven çökmesi sonucu sınıflarda mahsur kalan ve yaralı olan öğrenciler AFAD ekiplerince kurtarılarak ilk müdahalesinin yapılması için UMKE ekiplerine teslim edildi.

Öte yandan bir AFAD personeli, 2. katta mahsur kalan bir öğrenci için okulun 3. katından halat yardımıyla aşağı indi. Görevli personel, yaralı öğrenciyi beline bağlayarak ikinci kattan zemine indirdi. Tatbikat, yaralı öğrencilerin başarılı bir şekilde hastaneye götürülmesiyle sona erdi.

Tatbikatta emeği geçen tüm personele ve okul öğrencilerine teşekkür eden Fethiye Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Acil Sağlık Hizmetleri Öğretmeni Fatma Şentürk “Bu tür faaliyetlerin her zaman tatbikatta kalmasını diliyorum. Afete hazır bir toplum haline gelebilmemiz için bu tür faaliyetleri her okulda, her ailede yapmamız lazım” diye konuştu.

Fethiye UMKE  ve operasyon sorumlusu Ergün Kocagöz  “Fethiye UMKE olarak ilçemizde bulunan Melsa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde formalite olarak 7.2 oranlı bir depremin ardından okulda mahsur kalan ve yaralı durumda bulunan öğrencileri kurtarmak amacı ile bir tatbikat gerçekleştirdik. Tatbikatımızın amacına ulaştığını düşünüyoruz. Her zaman afet olaylarının olabileceğini düşünerek bu konuda bilgili olmalıyız.Bu tatbikatta emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.Tatbikatlarımızın devamını  diğer okullarda da gerçekleştireceğiz” dedi.(FG)

umke tatbikat (33)_640x427 umke tatbikat (34)_640x427 umke tatbikat (41)_640x427 umke tatbikat (57)_640x427 umke tatbikat (94)_640x427 umke tatbikat_640x427

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.