GenelMuğlaSağlıkSiyaset

KADIN GİRİŞİMİ KOOPERATİFİ İLK STANTLARINI BEŞKAZA MEYDANI’NDA AÇTI

Fethiye’de üreten kadınların desteklenmesi amacıyla Fethiye Belediyesi işbirliği ile yürütülecek çalışmalar için kurulan S.S. Fethiye Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi uzun süredir yürüttüğü projeyi hayata geçirdi. Kadınların el emeği evlerinde ürettikleri ürünlerin satışlarının yapılacağı standlar Beşkaza Meydanı’na kuruldu. Gıda dışı üretilen tüm el emeği ürünler Beşkaza Meydanı’nda sergileniyor.

Fethiye sınırları içerisinde yaşayan kadınların sosyal ve ekonomik olarak güçlenmesi, kadın emeğinin değerlendirilmesi, üretici kadınlara satış ve pazarlama olanaklarının sağlanması, kadınların kendi yaşamlarını, çevrelerini ve toplumlarını olumlu yönde değiştirmeleri için desteklemek ve güçlendirmek amacıyla kurulan S.S. Fethiye Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi, Beşkaza Meydanı’nda kadınların kendi evlerinde ürettikleri ürünlerin satışlarını gerçekleştireceği standların açılışı yapıldı. 11 – 12 Şubat tarihlerinde Beşkaza Meydanı’nda açık olacak standlarda, tamamen el emeği üretimi, gıda dışı ürünler satılacak.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca beraberinde S.S. Fethiye Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi kurucusu Çiğdem Karaca ve ekip üyeleriyle birlikte tüm standları tek tek gezdiler. Tüm kadın üreticiler kendilerine verdikleri desteklerden dolayı Başkan Karaca ve eşi Çiğdem Karaca’ya teşekkür ettiler.

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ”
S.S. Fethiye Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi kurucusu Çiğdem Karaca,“Bizim amacımız 41 mahallenin kadınlarını bu tür etkinliklerde bir araya toplamak, sosyal olarak birbirleriyle iletişim kurdurarak yeni ürünler üretmesini sağlamasını istiyoruz. ‘Her ev bir atölye’ diye yola çıkmıştık. Evlerinde üretmiş oldukları her ürünün bir değeri olsun istiyoruz. Aile bütçesine katkı sağlasın. Bir standı iki kişi paylaşıyor. Birbirlerini hiç tanımayan iki kişi. Birbirleriyle belki iletişime geçerler, yeni ürünler tasarlarlar, belki de şirketleşirler. Biz ilk etapta onları tanıştırmak, kaynaştırmak, birlikte iş yapmalarını ve büyümelerini sağlamak için her türlü desteği veren bir kadın kooperatifiyiz. Gıda dışı ürünlerin satıldığı bu standlarımızı alıcılarıyla buluşturmak istiyoruz. Çok acıdır, Fethiye’de yaşayıp, Ölüdeniz ve Göcek’i görmeyen kadınlarımız ve çocuklarımız var. Her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

“DİĞER İLLER VE İLÇELERLE BAĞLANTI KURACAĞIZ”
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Seçimlerden önce kooperatiflere destek vereceğimizi söylemiştik. Ata Tarımsal Kooperatifi’ne destek vermiştik. Önümüzdeki günlerde sadece Ata Tarım Kooperatifi’mizi hem de Likya Kadın Kalkınma Kooperatifi’ne Belediye olarak destekler vereceğiz. Birçok il ve ilçede projeler gerçekleştireceğiz. Bugün ilkini 40 stand ile açtık. Kolektif üretimi olabilmek adına kadınlarımıza destek veriyoruz. 41 Mahallede kendi ürettiklerini pazarlayabilecekleri bu standları açacağız. Belediye olarak üzerimize düşenleri yapacağız” dedi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.