GenelMuğla

MİLLETVEKİLİ GÖKCAN’IN 23 NİSAN MESAJI

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı nedeniyle yazılı basın açıklaması yaparak, “ Kadim Milletimize güvenen ve Milletimizle birlikte yola çıkan, bizlere  vatanımızı  ve TBMM’yi emanet eden Gazi  Mustafa Kemal Atatürk’ü,  şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Dönemin zorlu şartlarında mücadele bayrağını açan, istiklal ve istikbal için canlarını hiçe sayan ecdadımız günümüzde de karşı karşıya bulunduğumuz sorunları aşmamızda en büyük ilham ve enerji  kaynağımız olmaya devam edecektir” ifadelerinde bulundu.

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan yayınladığı  mesajında; 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını kutlayarak,  “23 Nisan, Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir” ifadelerine yer verdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktığını hatırlatan Milletvekili Gökcan  mesajında şu bilgilere yer verdi.

Samsun’da ilk adımının atıldığı bağımsızlık mücadelesinin devamında Amasya, Erzurum ve Sivas’ta yapılan kongrelerle ülkemizin kurtuluşu için milletimizin tek vücut olarak savaşması gerektiği fikri etrafında toplanıldı.

Egemenliğimiz, millet eliyle gerçekleşmeliydi. Atatürk, “Tek egemenlik vardır, o da ulusal egemenlik” diyerek Cumhuriyet’e atıfta bulunmuştu.

Ankara’da 23 Nisan 1920 günü toplanan ve ülkenin her tarafından seçilerek gelen temsilciler, ülkemizin yokluk ve yoksulluk döneminde çalışmaya başladı.

23 Nisan millet iradesinin yönetimde yer aldığı gündür. 23 Nisan 1920 ruhu tüm mazlum milletlere örnek olmuştur. Bununla birlikte Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen bir gündür. Dünyada kutlanan ilk Çocuk bayramıdır.

Bundan tam bir asır önce Ankara’da dualarla, tekbirlerle, salavatı şeriflerle açılan Büyük Millet Meclisimiz, vatanımızın işgal edildiği bir dönemde milletimizin ve devletimizin hürriyet mücadelesinin merkezi olmuştur. Binlerce yıllık devlet silsilemizin son temsilcisi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma anlayışı üzerinde inşa edilmiştir.

Gökcan: Hiç bir terör örgütü ve tehditler bizi kutlu yürüyüşümüzden asla alıkoyamayacaktır.

Destansı Türk tarihinde ve 100 yıl önce de  defalarca karşılaştığımız iç ve dış tehditlere, her türlü saldırılara ve son dönemde yaşadığımız FETÖ terör örgütünün darbe girişimine  rağmen sarsılmadık, yıkılmadık ve yıkılmayacağız da. Hiç bir terör örgütü ve tehditler bizi kutlu yürüyüşümüzden asla alıkoyamayacaktır.

Ecdadımızdan devraldığımız şanlı bayrağımızı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde,  daha yükseklere çıkartmaya kararlıyız.

Bu vesile ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının sevincini yaşamamızı sağlayan TBMM’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve bu uğurda canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.