GenelTarım

Başkan Karayiğit Çiftçilerin Gününü Kutladı

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü dolayısıyla açıklamada bulundu. Tarımsal üretimin bir kez daha önemine değinen ve çiftçiliğin en kutsal meslek olduğunu vurgulayan Başkan Karayiğit, “ Çiftçilik dünyanın en kutsal mesleğidir. Bayramı tatili olmadan, ülkesi için fedakarca çalışan, alın terinin karşılığını alamamasına rağmen yine de sabrederek üretmeyi düşünen, kalbi vatan sevgilisi çarpan, çiftçilerimizin bir çiftçiler gününü daha kutluyoruz” dedi.

“ Çiftçilik Zor Meslektir”

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Çiftçilerin sadece bir gün değil yılın her günü baş tacı olduklarını ifade etti. Başkan Karayiğit açıklamasında; “ Tarım sektörüne yıllarını vermiş biri olaraktan hepinizi anlıyorum. Çiftçilik zor meslektir. Yediğimiz her ekmekte, içtiğimiz her çorbada giydiğimiz her kıyafette çiftçilerimizin hakkı ve alın teri vardır. Geçimini topraktan sağlayan, topraktan aldığı ürüne değer katarak, onu bizlere ulaştıran çiftçilerimizin emeği kutsaldır. Büyük emeklerle ve fedakârca faaliyetlerini sürdüren ülkemize değer katan çiftçilerimizi sadece bir gün değil yılın her günü başımızın tacıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi çiftçimiz efendimizin, çiftçimiz kendisi gibi yaşamanın çok ötesinde hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Sektörde girdi maliyetlerin çok yüksek olması ve pazarlanma sorunlarından dolayı çiftçilerimiz emeklerinin karşılığını alamamaktadır. Üreten, ürettiği ile ülkesini hatta dünyayı besleyen Türk çiftçisi hak ettiği değeri görememektedir. Ancak bizler çiftçimizin sesi, temsilcisi olmaya, onların sorunlarını anlatmaya ve çözümler üretmeye devam edeceğiz. Toprağın bereketinin üretime, üretimin zenginine ve huzur ortamına katkı sağlaması için uğraşan tek amaçları üretmek, üretirken insanca yaşamak arzusuyla toprağı işlemeye gayret eden çiftçilerimizin on dört Mayıs Çiftçiler Günü’nü şahsım ve odamız adına kutluyorum. Gelecek umutların olmasını diliyorum ve son olarak çiftçilerimiz üretmezse Türkiye hatta dünya aç kalır diyorum.” Dedi.

Karaçulha Toptancı Haline Kapalı Alan Yapılacak

Başkan Karayiğit açıklamasında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e teşekkür ederek, Karaçulha Toptancı halinde 10 dönüm alanın kapatılacağını da bildirdi. Karayiğit, “Muğla ve Fethiye çiftçisine katkılarından dolayı da Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e teşekkür etmek istediğim bazı konular var. Bu çiftçilerimiz adına da bunu bildirmek isterim. Tarımsal  alanlarda olmak üzere Osman başkanın Fethiye çiftçisi ve Muğla çiftçisine keçi dağıtımı, yerel tohumlarda  yerel tohum bankacılığını kurmasında üniversitemizle beraber Toprak su, yaprak tahlil laboratuarının açılması. Bunun yanında ayriyeten büyükşehir geçenlerdeki bir toplantımızda söylemiştim size. Orman Müdürü’nü ziyaret etmişim ettik. Bu ziyaretimizin sebebi Karaçulha, Büyükşehir Karaçulha toptancı halinde on dönüm kapalı alanın yapılmasıyla ilgiliydi. Bu toplantı salonunun konferans salonu diyelim. Burasının tam amaçlı şey kantini içinde lavabosu her şey içinde olacak şekilde on dönüm kapatılmasında Osman başkanımızın ve büyükşehir meclis üyelerimizin katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Çok büyük emekleri vardı. Biz de dosyayı takipçi olaraktan Orman Müdürlüğümüze gittik. En son sonuçları en geç Eylül, Ekim ayı gibi Osman başkanımız, çiftçilerimize hem yağmurdan hem de güneşten kurtarılacaktır. Ayrıca da önümüzdeki günlerde yapacağımız turizm tarım fuarlarını da bu kapalı alanda Bizlere hizmete açacaktır. Buradan kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Haber-Hakan AYKIRI

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.