Son Dakika

Deniz Ticaret Odasına Valilik Desteği

Deniz Ticaret Odasına Valilik Desteği

Geçtiğimiz günlerde Muğla Valiliğini ziyaret eden IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetimi, önceki gün gerçekleşen Deniz Turizm Çalıştayı Toplantısı öncesinde Muğla Valiliğini bilgilendirdi. IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Muğla Vali Yardımcısı Rıza Dalan’da katıldı.

Temellerini, IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin attığı Deniz Turizm Çalıştayı, bu döneme kadar projenin altyapısını oluşturarak, proje paydaşlarının sayısını arttırdı.Bu kapsamda projede Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Kaymakamlığı, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) gibi birçok kurum projenin paydaşı haline geldi. Mayıs ayında gerçekleşecek olan çalıştaya, İlgili Bakanlık Yetkilileri, Muğla Valiliği, Muğla bölgesindeki tüm İl ve İlçe Belediye Başkanlıkları, Liman Başkanlıkları, Sahil Güvenlik Komutanlıkları, Üniversite Yetkilileri, Ticaret Ve Sanayi Odaları, Dernekler ve Vakıfların katılım sağlaması hedeflenmektedir.

Gerçekleşen toplantıda, çalıştayda gündeme getirilecek belirli konu başlıkları hakkında görüşüldü ve Muğla Vali Yardımcısı Sayın Rıza Dalan’a bilgi verildi. Genel olarak Muğla bölgesinde kurvaziyer gemi giriş-çıkış sayılarının arttırılması, günübirlik teknelerin barınma alanları, yeni marinaların bölgeye kazandırılarak Akdeniz ve Ege bölgesinden ülkemizin daha fazla pay alması, balıkçılığın özendirilmesi gibi konular çalıştayda gündeme alınacak konu başlıklarından bazıları olarak belirlendi.

Toplantı sonrasında Oda Yönetimine teşekkür eden Vali Yardımcısı Sayın Rıza Dalan, yapılan çalışmaları çok beğendiğini, Muğla için çok güzel bir çalışma yapıldığını, Valilik olarak projenin sonuna kadar destekçisi olduğunu dile getirdi.

IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Arıkan, “Bu çalıştay sayesinde bölgemizde sorunları daha kolay çözebileceğiz, çalıştayla birlikte küçük pürüzleri ortadan kaldırarak Deniz Turizminde istenilen seviyeyi yakalayacağımızı umuyorum” dedi.

Haber / Foto: Hakan Çelikdemir

Deniz Ticaret Odasına Valilik Desteği (1) Deniz Ticaret Odasına Valilik Desteği (2)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.