KültürMuğla

Hava Sıcaklıkları 40 Dereceyi Geçiyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 günlük hava tahminlerini güncelledi. Buna göre yurdun büyük kesiminde açık havanın görülmesi beklenirken, Fethiye’de  hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkarak 43 dereceyi göreceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son tahmine göre ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu ve Artvin çevreleri ile Samsun ve Van’ın doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Termometreler 43 Dereceyi Görecek

Sıcak hava dalgasıyla birlikte Fethiye’de de  termometrelerin 43 dereceyi göstermesi bekleniyor. Fethiye Kaymakamlığından da yapılan açıklamada vatandaşlar yangınlara karşı uyarıldı. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada; “son meteorolojik değerlendirmelere göre hava sıcaklığının artması, nem oranının düşmesi ve ani şiddetli rüzgarlar beklenmesi nedeni ile tüm halkımız tarafından mangal, anız, bahçe temizliği vb. hiç bir suretle orman yangınları açısından risk teşkil edecek ateş yakılmaması, orman ve diğer yangınlar açısından çok dikkatli davranılması ve olası bir olumsuzluk halinde zaman kaybetmeden 112 acil çağrı merkezi ile ilgili kurumlara bilgi verilmesi hususunda tüm vatandaşlarımıza önemle duyurulur” denildi.

Haber Servisi

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.