Halk Arenası Fethiye’den Yayınlandı

Şehir şehir dolaşarak referandum ve yeni anayasasının getireceği rejim değişikliğini halka anlatan İstanbul Barosu’nun eski Başkanı Ümit Kocasakal, anayasaya “Hayır” dediği için MHP’den ihraç edilen Gaziantep Bağımsız milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, gündeme ilişkin çarpıcı yorumlarıyla sevilen halkın avukatı Murat Ergün; Araştırmacı Gazeteci yazar Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası programı Cumartesi akşamı Fethiye’de düzenlendi. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen Halk Arenası programında yoğun izdiham yaşandı. Fethiye’de yaşayan vatandaşlar Halk Arenasını soğuk havaya rağmen dışarıya kurulan sinevizyondan ve kahvehaneleri doldurarak Halk TV’den izlediler.
“Kalbim dışarıda kaldı. Çünkü ben hiçbir Halk Arenasında böyle uzun bir kuyruk ve izdiham görmedim” diyerek söze başlayan Araştırmacı Gazeteci yazar Uğur Dündar “hiçbir televizyon programında yayınlanmayan ve yayınlanmaya cesaret edilmeyen konular özel konuklarımız ile birlikte bu programda görüşülecek. Cuma akşamları yayınlanan Halk Arenası programı tüm televizyonlarda yayınlanan dizi ve programların önüne geçerek izlenme reyting rekorları kırıyor ve kırmaya devam edecek. Çünkü; burası halkın arenası ve halkı ilgilendiren konular konuşuluyor. Bu gün televizyonlarda habercilik adı altında iktidarın reklamı yapılmaktadır. Zaten bunu siz benden daha iyi biliyorsunuz” dedi.
Şu anda son yapılan anketlere göre % 57 ve % 58 “Hayır” gözüktüğünü ifade eden Gaziantep Bağımsız milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ “Kararsızların dağılımı yapıldıktan sonrada bu rakam % 59 işle % 61 arasında “Hayır” oyları artacaktır. Çünkü karasızların büyük bir çoğunluğu da “hayır” oyu demeye yatkın. Eğer bu trend devam ederse sanırım “hayır” % 59 ile % 61 ekseninde bir yere oturacak. Baskı da var. Yani bazı vatandaşlar baskı korkusu nedeni ile anketlerde “Evet” diyor” dedi. “Belki halkımız tam olarak ne olup bittiğini bilmeyebilir fakat halkımızın ilginç bir sezgisi var” diyen İstanbul Barosu’nun eski Başkanı Ümit Kocasakal “Yurttaşımızın milli bir şuuru ve refleksi devreye girmiş durumda. Algısal ve sezgisel olarak ne olduğunu çok net görüyor. 16 Nisan’da yapılacak oylama Türkiye Cumhuriyeti devletinin geleceği için olmak yada olmamak meselesidir. Bu parti yandaşlığı veya bir kişiye olan kin ve nefret meselesi değildir. Onun için 16 Nisan’da Evet diyenlerde Türk halkı, hayır diyenlerde Türk halkıdır. Sadece halkımızın niye evet veya niye hayır dediğini çok iyi bilmesi gereklidir” dedi.
Haber/Foto Hakan Aykırı









