Şoförler Odaları Yeni Mühürlerini Teslim Aldı

Şoförler Odaları Yeni Mühürlerini Teslim Aldı
Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine bağlı Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odaları başkanları önceki gün darphane tarafından bastırılan yeni mühürlerini teslim aldı.
Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Personeli Ali Seydi Aydoğmuş ile birlikte, Muğla genelinde plaka basma yetkisi bulunan Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı ilçe Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlarına darphane tarafından bastırılan yeni mühürlerini teslim etti.
Sahtesinin yapılması imkânsız olan, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılan mühürleri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlarına tutanak karşılığında teslim ettiklerini belirten Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, yurt genelinde özellikle de son dönemde sahte plakalı araçların başta terör olayları olmak üzere gasp, hırsızlık gibi yasadışı işlerde kullanıldığının göz önüne alınarak, plakaların mevzuata uygun, orijinal ve okunaklı olması gerektiğinin altını önemle çizdi.
Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar, “Teslim aldığımız yeni mührümüz ile kaçak plakaların önüne geçilmesinde büyük adım atıldı. Böylelikle korsan plaka ve gerçek plakalar kolaylıkla ayırt edilebilecek.”dedi.
Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çakıroğlu ise, “Bu mühürlerimiz sayesinde kaçak plakalar, ikiz plakalar önlenmiş olacak. “dedi.
Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, “Federasyonumuzca, plaka basımında kullanılan mühürlerin yeknesaklığını sağlamak, sahte mühür basımını engellemek amacıyla Darphane ve Damga Genel Müdürlüğü’nde bastırılmasının caydırıcı olacağı değerlendirilerek ilgili kuruma müracaat edilmiştir. Bunun sonucu olarak Muğla il ve ilçelerindeki plaka basma yetkisine sahip meslek odalarının mühürlerinin yapımı sağlandı. Bugün federasyonumuz aracılığıyla yapımı tamamlanan yeni mühürlerin yetkili odalarımıza teslimini gerçekleştiriyoruz.” dedi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca belirlenen ve araç muayenelerinde geçerli olan kusurlar tablosuna 03 Temmuz 2017 tarihinden itibaren yönetmelik ile belirlenen özelliklere sahip olmayan plakalı araçlar, “ağır kusurlu” sayılacağına dikkat çeken Başkan Ayyıldız, “3 Temmuz’dan itibaren yetkisi olmayan yerlerden ve internet üzerinden temin edilmiş plakalar TÜVTÜRK muayenelerinden geçemeyecek. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için mevzuata uygun plaka basımı yapmak üzere yetki almış meslek odalarımızda plakalarını bastırmaları zorunludur. 2918 Sayılı Kanunun 131’inci Maddesine eklenen fıkra ile basılı kâğıtlar ve tescil plakalarını yetkilendirilenler dışında basımını veya dağıtımını yapanlar yüksek miktarda idari para cezaları ile karşılaşacakları gibi, bu kişiler Türk Ceza Kanununun 204’ünci Maddesi “Resmi Belgede Sahtecilik” hükmüne göre de işleme tabi tutulacaklardır” ifadelerini kullandı.
Haber Erkan İlik / Hakan Çelikdemir









