Son Dakika

Fethiye’de Engelsiz Plaj Özlemi

Fethiye’de Engelsiz Plaj Özlemi

Fethiye genelindeki engellilerin denize girebilmeleri için Engelsiz plaj istendi. Geçtiğimiz günlerde Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarıgerme Mahallesinde hayata geçirilen Engelsiz Plaj uygulaması Fethiye’de de hayata geçirilmesi isteniyor. Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e engellilere verdiği değer ve gösterdiği ilgi için minnettar olduklarını dile getirerek, “iyi ki varsınız bizler çocuklarımızın kısa bir süre bile olsa hayata gülümseyebilmeleri için gayret sarf ediyoruz. Başkanımız Osman Gürün sayesinde yüzümüz gülüyor. Fethiye’de Engelsiz plaj istiyoruz.”dedi.

Gürün; “Engelleri Sevgiyle Aşıyoruz”

Engelliler Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ortaca Sarıgerme Mahallesi’nde “Engelsiz Plaj Partisi” de düzenleyerek engelli vatandaşları denizle buluşturdu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinlikler arasında yer alan Engelsiz Plaj Partisi Cumartesi günü Sarıgerme Çevre Eğitim Derneği (SARÇED) plajında yapıldı. Plaj partisine Muğla’da faaliyet gösteren 6 engelli derneğinden çok sayıda vatandaş katıldı.

Plaj partisinde engelli vatandaşlar ve aileleriyle bir araya gelen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, vatandaşların her anında yanlarında olduğunu belirtti. Başkan Gürün konuşmasında “Sahil bandının tam ortasına kurduğumuz Engelsiz Plajlar ile engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama daha iyi adapte olmaları ve hayatının her anını en iyi şekilde yaşayabilmelerini amaçladık. Engelli vatandaşlarımızı evlerinden alıyor, rampalar ve özel araçlarıyla denizle buluşup, vakitlerini iyi bir şekilde geçirdikten sonra yine evlerine bırakıyoruz. Engelsiz plajlar gibi bir çok proje ile engelli veya engelsiz tüm vatandaşlarımızın hayatlarının her anında yanlarında olmayı hedefliyor, vatandaş odaklı hizmetlerimizi sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün de katıldığı etkinlikte vatandaşlar Başkan Gürün’e büyük bir ilgi gösterirken bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Plaj partisinde vatandaşlar çeşitli gösterileri izledikten sonra denizin keyfini çıkardılar.

Yaman, “Engelsiz Plaj İstiyoruz”

Engelli Dernekleri adına konuşan Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman, Özürlüler Federasyonu ve konfederasyonu temsilcisi Necdet Yaman, özel insanların denize-Kuma-Güneşe ihtiyacı olduğunu, bu ihtiyaçlar için de yaşam alanının ortamının hazır olması gerektiğini ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün bunu da düşünerek engellilerin denizle buluşması için Engelli aparatı yaptırarak engelsiz plaj oluşturulması bütün engellilerimizi mutlu etmiştir. Aynı uygulamanın Fethiye’de olmasını, birkaç noktada Engelsiz Plaj olmasını başkanımızdan istiyoruz. “şeklinde konuştu.

Haber / Foto:Nur İLİK

Engelleri Sevgiyle Aşıyoruz (1)_640x427 Engelleri Sevgiyle Aşıyoruz (2)_640x427 Engelleri Sevgiyle Aşıyoruz (3)_640x427 Engelleri Sevgiyle Aşıyoruz (4)_640x427 Engelleri Sevgiyle Aşıyoruz (5)_640x427 Engelleri Sevgiyle Aşıyoruz (6)_640x427 IMG_6716_640x480

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.