EğitimSiyasetSon Dakika

“Türkiye’nin Öncelikli Sorunu Ekonomi ve Terördür”

Eğitim-İş Genel Başkanı Fethiye’de Ziyaretlerde Bulundu

Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık, Eğitim İş Muğla Şube Başkanı Özkan Kaya, Fethiye Şube temsilcisi Uğurcan Küçükala, sendika üyeleri Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesini ve Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Ziyarette 16 Nisanda yapılacak olan referandumda hayır diyeceklerini belirten Balık, Türkiye’nin öncelikli sorunlarının ekonomi ve terör olduğu vurguladı. Fethiye’ye gelerek ADD Fethiye Şubesini ziyaret eden Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık, Eğitim İş Muğla Şube Başkanı Özkan Kaya, Fethiye Şube temsilcisi Uğurcan Küçükala ve sendika üyelerini ADD Şube Başkanı Haydar Murat Topçu karşıladı. Burada yapılan karşılıklı sohbette Türkiye’nin öncelikli sorunlarının ekonomi ve terör olduğu vurgulandı.

Ziyaretle ilgili gazetecilere açıklama yapan Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık; “Neden Hayır diyeceğiz? Birincisi devlet memurlarının ‘evet’ demesi halinde nelerle karşı karşıya kalabileceklerini defalarca anlattık. Hem cumhurbaşkanı hem başbakan defalarca 657 sayılı devlet memurlarını kaldıracaklarını ve sözleşmeli sisteme geçeceklerini belirttiler. En son 20 bin öğretmen alımı yapılacak. Orada da 60 bin öğretmeni mülakata çağıracak. İçerisinde kendilerine yakın olanları atayacaklar. Devletin tarafsızlık ilkesini ve parlamenter sitemdeki kuvvetler ayrılığının devamı için hayır diyeceğiz. Bu hem ülkemizin bütünlüğü hem de geleceğimiz için son derece kritik bir karar” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın ‘hayır’ oyu kullananların terör örgütleriyle aynı safta yer alacak söylemlerini şiddetle eleştiren Balık şunları söyledi: “Eğitim İş sendikası üyesi olan hiçbir öğretmen, eğitim çalışanı ne PKK ile ne FETÖ ile ne her hangi bir tarikatla iş birliği içerisinde olamaz. Bizim hayır deme gerekçemiz onların hayır deme gerekçesiyle de ayını olamaz. Biz cumhuriyet rejiminden yana, parlamenter sistemin devamından yana oy kullanacağız. Biz padişahlıktan aldığımız egemenliği yeniden tek kişinin kontrolüne vermemek için hayır diyeceğiz. PKK’nın hayır diyeceğine de inanmıyoruz. Her ne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ‘bunlarda hayır diyecek, öyle misiniz’ dese de geçmişte ‘evet’ diyenlerle beraber kol kolalardı. Habur’u, Oslo’yu, Dolmabahçe görüşmelerini unutmadık. Bunlar o zaman birlikte evet derken neredelerdi? FETÖ terör örgütleriyle kol kolayken, Türkçe olimpiyatlarıyla milletin çocukları zehirlenirken birlikte değiller miydi? Bizim duruşumuz nettir, cumhuriyettir, Atatürk’tür, vatanın bölünmezliğidir. Siyasal iktidar tarihin en büyük hezimetine uğrayacaktır. Çünkü halk cumhuriyetten yana ve parlamenter sistemden yana tavrını net olarak koyacaktır. Biz bunu AKP, MHP, CHP siyaseti olarak görmüyoruz. Bunu biz var oluş mücadelesi olarak görüyoruz. Şunu net olarak söylüyorum. Kesinlikle yüzde 60 oranında hayır çıkacağına inanıyorum.”

ADD Başkanı Haydar Murat Topçu; “ADD olarak Eğitim-İş sendikasıyla, eğitim emekçileriyle her platformda cumhuriyet değerlerinin, Atatürk ilke ve devrimlerini ön planda tutan ve cumhuriyetimizin aydınlanma sürecinde hep birlikte mücadele ettik. İçinde bulunduğumuz süreçte parlamenter rejimin cumhuriyet değerlerinin alaşağı edilmeye çalışıldığı ve tek adam diktatörlük rejimine doğru gidildiği bir süreçte bizlerde Eğitim İş sendikası gibi ‘hayır’ diyeceğiz. Bu ülkenin öncelikli sorunu ekonomi ve terördür. Biz bu ülkeyi kimin yönettiği ile değil nasıl yönetildiğiyle ilgilendiğimiz için hayır diyeceğiz” dedi.

ADD Fethiye Şubesi ziyaretinin ardından Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık, Eğitim İş Muğla Şube Başkanı Özkan Kaya, Fethiye Şube temsilcisi Uğurcan Küçükala, sendika üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanlığını ziyaret etti. CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu ve parti üyeleri, Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık’ı ve beraberindekileri kapıda karşıladı.

Muğla’nın bütün ilçelerini tek tek gezdiklerini belirten Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık, CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu’ya ziyaretlerini kabul ettikleri için teşekkür etti. Balık; “belirli noktalarda ortak çalışmak zorundayız. Önümüzdeki süreç referandum süreci. Referandum sonuçları en çok devlet memurlarını etkileyecek. Devlet memurlarının iş güvencesi kalkacak ve hepsi sözleşmeli personel haline dönüştürülecek. İşin en önemli tarafı yerel yönetimler yasasıyla eğitim, sağlık, emniyet, güvenlik alanında çalışan kamu çalışanları yerel yönetimlere bağlanacak. Bu eğitim çalışanlarının belediye başkanlığına bağlanması dolayısıyla milli eğitim yerel eğitime dönüşmesi demek. Her yerel yönetici kendi şehrinin etnik, dinsel, dilsel yapısına göre bir eğitim sistemi uygulaması olacağı için bu referandumda ‘hayır’ diyeceğiz. İş güvencemiz, devletimizin bütünlüğü, demokratik parlamenter sistemin devamı için ‘hayır’ diyeceğiz. Ülkemizde fetret devri yaşatılmaya çalışılıyor. Cumhuriyetin öğretmenleri olarak ‘hayır’ diyeceğiz” diye konuştu.

CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu; “Ülkemiz çok önemli tarihsel dönemecin arifesinde. Birlikte kol kola dayanışma içinde bu referandumda ‘hayır’ oyunu çıkartabilmenin mücadelesini hep birlikte yapacağız. Bu sadece Eğitim İş’in, CHP’nin sorunu değil, bu tüm milletimizin sorunu” dedi.

Haber/Foto Hakan Aykırı

MRT_9276_640x427

MRT_9280_640x427

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.