MuğlaSon DakikaSpor

Tepkilerini Maça Çıkmayarak Gösterdiler

Fethiye Basket Takımı Zorunlu Basın Açıklaması Yaptı

Geçtiğimiz hafta Eldirek Kapalı Spor Salonunda oynanan Fethiye Belediyespor Basket Takımı ile Fethiye Basket Takımı arasında oynanan basket maçı esnasında bir grup taraftarın Fethiye Basket Takımı oyuncularına ve yöneticilerine karşı küfürlü tezahüratların yankısı sürüyor. Kendilerinin de Fethiye’nin bir takımı olduğunu belirten Fethiye Basket Takımı Kulübü yönetimi tepkilerini göstermek adına Pazar günü oynanması gereken Fethiye Belediyespor U-18 takımı maçına çıkmama kararı aldıklarını açıkladılar. Kulübün resmi sitesinde Pazar günü oynanması gereken maça çıkmayacaklarını duyuran kulüp yetkililerinin açıklaması şöyle.

“Bir hafta önce oynadığımız Fethiye Belediye Spor maçının yankıları hala devam ettiği için aşağıdaki açıklamayı yapmamız zorunluluk haline gelmiştir:

Öncelikle belirtmek isteriz ki rakibimiz, çok başarılı bir oyunla karşılaşmayı 56-65 kazanmıştır. Haklı galibiyetlerinden dolayı  tüm dost  camiayı tekrar tebrik  ederiz..

Ancak, müsabaka boyunca bir grup taraftar tarafından oyuncularımıza edilen küfürler ve maç sonunda kaybetmenin verdiği üzüntü ile yine bu grup mensupları tarafından,  oyuncularımızla beraber soyunma odasına giden teknik ekibimiz ve yöneticilerimize yönelik davranışlar bizleri fazlası ile üzmüştür.

Bizim açımızdan daha kırıcı olansa, yaklaşık bir buçuk saat boyunca sürdürülen bu nefret söylemine hiç kimsenin “Dur” deme gayreti göstermemiş olmalarıdır.

Sanki Fethiye’nin aleyhinde bir şeyler yapmaya çalışıyormuşçasına öfke ile bize ve destekçilerimize yönelik ithamlarla ve niteliği kendinden menkul tezahüratlar ile adeta kendi yurdumuzda kendimizi bir yabancı gibi hissettirmeye yönelik bu tezahürat sahiplerini ve buna engel olma gayreti göstermeyenleri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Oysa biz yola çıkarken hedefini  “Fethiye yi birinci lig de temsil etmek”  olarak belirlemiş ve bunun için tüm Fethiye halkı ve yöneticilerinden helallik alarak yola çıkmış bir kulübüz.

Nitekim bu konuda Sayın Belediye başkanımızı da ziyaret edip, sağ olsunlar ki hayırlı destek ve temennilerinden güç bulmuş bir kuruluşuz.

Hal böyle iken, Belediye spor u destekleyeceğiz diye orada toplanan bir kısım kişilerin, Başkanımızın bu fikre güzelliğine  hürmet etmeden bize yönelik olumsuz tezahüratlarının anlamı nedir Allah aşkına.

Halkın takımı olmadığımızı, Fethiye’yi sadece kendilerinin temsil edebileceklerini, Fethiye’li olmamakla bizleri itham eden bu kişileri,  yönetim kurulumuzu, teknik heyetimizi oyuncu profillerimizi incelemeye davet ediyoruz.

Ve hatırlatmak istiyoruz ki, “Herkesin Fethiye için yapabileceği şeyler vardır” diyen Sayın belediye başkanımızın tutumundan cesaret alarak kurulan kulübümüze, üyeleri ile teknik ekip ve oyuncularına hiç kimse yön biçemez, had bildiremez, Fethiyelilik öğretemez.

Yüce Atatürk  ün dediği gibi ,..” Bir yere vatandaşlık/gönül bağlı olmak yeter de artar bile.

Fethiyelilik kimsenin tekelinde olmadığı gibi, nüfuz kâğıdıyla da ölçülemez.

Bizler Fethiye Basketbol Kulübü olarak, asla dost rakibimizi eleştirmiyor;  bu sebeple söylemlerimizin tümünden karşı camiayı arındırarak konuştuğumuzu ifade etmek istiyoruz.

Yeni bir rekabet olması sebebiyle konunun hızla kapanacağı düşüncesiyle, tahrik edici davranmamak adına hep sustuk ve susacağız.

Sadece, yaşadığımız bu olayların vermiş olduğu üzüntü ile U 18 takımımızın Pazar günü Fethiye Belediye Spor takımı ile oynayacağı karşılaşmaya tepkimizi bütün kesimlere duyurmak adına çıkmama kararı aldık.

Fakat bilgi kirliği olmaması adına bu açıklamayı yapmayı artık bir zorunluluk sayıyoruz.

Spora ve sporcuya karşılıksız destek verenlere zarar vermekten başka hiçbir amaca hizmet etmeyen bu davranışlara karşı top yekûn karşı davranmamız gerekmektedir.

Bunun için, Fethiye’mize yakışır, seyircisi ve kulübü ile herkesin örnek alacağı, ailelerin güvenle çocuklarını salona getirebileceği, küfürün ve kavganın olmadığı güzel bir basketbol ortamı yaratmak ve şehrimizi bu anlayış ile zaman içinde üst liglerde temsil etmek gayretindeki kulübümüze hakkettiği saygıyı  talep ediyoruz sadece.

Salondaki bir değerli firmanın reklam spotunda ifade edildiği gibi ” Sen ben yok Fethiye var” diyebilenlere, saygılarımızla duyururuz”

Haber/Foto Hakan Çelikdemir-Gülyüz Yurdagül Sırt

fethiye-basket-1_640x462 img_0728_640x339

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.