GenelMuğla

FTSO YÖNETİMİ TELEFERİK PROJESİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ile Babadağ Teleferik Projesinin ihalesini kazanan Kırtur Ltd.Şti. yöneticileri ve şirketin teknik ekibi projenin son durumunu görüşmek için bir araya geldi. Şirket yöneticileri tarafından, 2. telesiyej hattının bitmek üzere olduğunu, teleferik için ekipmanların üretildiğini ve ağustos ayında İsviçre’den Fethiye’ye sevkiyatın başlayacağını söyledi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Fethiye Güç Birliği Şirketi Müdürler Kurulu üyeleri 10 Temmuz Salı günü Babadağ Teleferik Projesinin son durumunu görüşmek üzere ihaleyi kazanan Kırtur Ltd.Şti yöneticileri ve teknik ekibi ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda geçen yıl yapılan ihale ve yer tesliminden bu güne kadar, 1 yıldır yapılan çalışmalar ve projenin son durumu ele alındı. 1 yıl önce yer tesliminin ardından yapılan tüm çalışmaları FTSO ve FGB yöneticileri ile paylaşan Kırtur Şirketi yetkilileri, 1700 metre pisti ile 1800 metre pistini birbirine bağlayan 1.telesiyej hattının bittiğini, 1800 metre pisti ile 1900 metre pistini birbirine bağlayan 2.telesiyej hattının da Ağustos ayı içerisinde biteceğini söyledi. Firma yetkililerinin ve teknik ekibin verdiği bilgileri değerlendiren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve FGB Müdürler Kurulu Başkanı Osman Çıralı, eski yönetimin Oda seçimlerinde söylediklerinin aksine henüz ana teleferik hattı ile ilgili bir çalışmanın olmadığını belirtti. Şu ana kadar ancak telesiyej hatlarının yapıldığını söyleyen Çıralı, “Aşağıdan dağa çıkışı kolaylaştıracak, projenin bel kemiği olan teleferik hattı ile ilgili inşaata başlanmış değil. Teleferik kalkış istasyonu yerinde değişiklik olacak. Ön izinlerin alınması sürecindeyiz. İzinler alınıp imar planı onaylandıktan sonra inşaata hızlı bir şekilde başlanacak. Babadağ kira süresinin uzatılması için sözleşme gereği yatırımlar yapıldı. Süre uzatımı talebimizi Orman Müdürlüğüne ilettik. Süre uzatımının ardından kira süremiz 29 yıla çıkacak.” dedi

“10’AR KİŞİLİK KABİNLER OLACAK”

Dağa ulaşımı sağlayacak olan teleferik imalat ve montaj sürecine ilişkin de bilgi veren Osman Çıralı, “Proje Ölüdeniz’i gören Seyir Terasından başlayacak. Ulaşım 10 kişilik kabinlerle sağlanacak. 1200 pistinde bir ara istasyon olacak. Teleferik 1700 pistinde son bulacak. Teleferiğin tamamlanması ile birlikte 1700 metre pistine 13 dakikada seyahat edilebilecek. 1800 ve 1900 metre pistlerine çıkmak isteyenlerin ulaşımı telesiyejle sağlanacak. Projenin teleferik kısmına ait tüm ekipmanların üretimi için İsviçre BMF firmasına siparişler firma tarafından verildi. Kabinler 10’ar kişilik, panoramik görünüşlü, iç ve dış aydınlatmalı olacak. Üretim bu ay tamamlanıp Ağustos ve Eylül aylarında malzeme sevkiyatı yapılacak. Bu süre içerisinde inşaat alanında temel betonlar atılacak, kontrol binalarının yapımı da devam edecek.” dedi. Babadağ’da çalışmaların titizlikle devam ettiğini kaydeden FTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve FGB Müdürler Kurulu Başkanı Osman Çıralı, tüm çalışmaların yakından takip edildiğini ifade etti. Kırtur firmasının özveriyle çalıştığını belirterek Kenan Kıran’a teşekkür eden Çıralı, projenin en kısa sürede tamamlanarak turizme kazandırılması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurguladı. Projeyi üstlenen şirket yetkilileri, proje kapsamındaki sosyal tesislerin yapımının da devam ettiğini, 1900 metre pistindeki kır kahvesinin yapımına başlanıldığını, 1700 metre pistinde bulunan restorantın da Ağustos ayının ilk günlerinde hizmet vermeye başlayacağını kaydetti.

(HABER/FOTO-BAHADIR KONUK)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.