Son Dakika

Muğla Gazeteciler Cemiyetinde Yeni Dönem Gençlerin

Muğla Gazeteciler Cemiyetinde Yeni Dönem Gençlerin

1989 yılında kurulan ve Türkiye Gazeteciler Federasyonuna bağlı olarak faaliyette bulunan Muğla’nın ilk basın örgütü olan Muğla Gazeteciler Cemiyetinde görev değişimi yaşandı. 1993 yılından beri uzun yıllardır başkanlık yapan Gazeteci Yazar Ünal Türkeş yönetimi;  yardımcısı Gazeteci Süleyman Akbulut ve yönetimine teslim etti.  Muğla Gazeteciler Cemiyetinin olağan kongresi geçtiğimiz Cumartesi günü Menteşe Belediyesi Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonunda gerçekleşti.  Yoğun katılım olduğu olağan kongreye Muğla Gazeteciler Cemiyeti Fethiye temsilcisi Erkan İlik ve Fethiyeli gazetecilerde katıldılar.

Erkan İlik Yönetim Kurulunda

Tek liste ile gidilen kongrede; Fethiye Gazetesi’nden Erkan İlik yönetim kurulu üyeliğine, Beşkaza Gazetesinden Nuray Tayçu ve Ahmet Çaçaron denetim kurulu üyeliğine ve Fethiye Gazetesinden Erol Dolu’da denetim kurulu yedek üyeliğine seçildiler.

Muğla Gazeteciler Cemiyetinin yeni yönetim kurulu şu şekilde olmaktadır; Süleyman Akbulut, Ferit Topaloğlu, Kadir Tamer, Kenan Gürbüz, Yüksel Savaş, Erkan İlik, Fatih Bozoğlu. Disiplin kurulu üyeleri ise Mehmet Emin Berber, Adnan Tüfekçi, Nevzat Çağlar Tüfekçi. Denetleme kurulu üyeleri ise Ferhan Gülen, Nuray Tayçu, Ahmet Çaçaron.  Tüm kararların oy birliğiyle alındığı kongrede; 20 yılı aşkın başkanlık yapan Ünal Türkeş onursal başkan seçildi. Büyük Kongre delegeliklerine de, Onursal başkan Ünal Türkeş, Miyase Hakalan Karlıova, A. Coşkun Efendioğlu, Halil Eğriboyun seçildiler.

Saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Muğla Gazeteciler Cemiyeti olağan genel kuruluna;  Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan vekili Yılmaz Kara, Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye başkanı Bahattin Gümüş, Basın Enformasyon İl Müdürü Erol Kütahyalı,  Muğla Valiliği Basın ve halkla İlişkiler Müdürü Baki Gencel, CHP İl başkanı Mürsel Alban, Ak parti il başkanı İhsan Küreci, CHP eski milletvekillerinden Gürol Ergin ve Tufan Doğu, CHP milletvekili adayı Burak Erbay, Ak parti milletvekili adayı Yelda Gökcan ile oda başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan vekili Yılmaz Kara’nın başkanlığında gerçekleşen olağan kongrede; Onursal başkan seçilen Gazeteci Yazar Ünal Türkeş’e yapmış olduğu başarılı hizmetlerinden dolayı Türkiye Gazeteciler Federasyonu ile Muğla Büyük Şehir Belediyesinden  teşekkür plaketi takdim edildi. Faaliyet raporunu okuyan Ünal Türkeş gazetecilik mesleğine ve Muğla kültürüne yapmış olduğu hizmetleri anlattı. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün birer konuşma yaparak yeni yönetime başarılar dilediler.

Muğla Gazeteciler Cemiyetinin yeni başkanı gazeteci Süleyman Akbulut yapmış olduğu konuşmada yeni bir döneme girildiğini söyleyerek “çok sancılı dönemleri bekliyoruz. Basın yayın kuruluşları kapanma noktası geldi ve ayakta durmak için büyük mücadele vermekteyiz. Sıkıntılarımızı devlet büyüklerimize taşıyacağız. Çözülmesi için büyük gayretler sarf edeceğiz” dedi. Büyük Şehir yasası ile Basın yayının getirmiş olduğu zorlu kriterleri anlatan yeni Başkan Süleyman Akbulut “Hiçbir siyasi yapının güdümünde ve etkisi altında olmadan gerçek bir meslek örgütü çatısı oluşturarak faaliyetlerimizi sürdürmek için çalışacağıma söz veriyorum”  dedi.  Kongre sonunda dilek ve temenniler bölümünde söz alan gazeteciler basın kartı ile ilgili sıkıntıları dile getirerek basın kartının nüfus kimliği gibi geçerli olmasını istediler.

Haber/Foto: Erkan İLİK

DSCN9174_600x450 DSCN9175_600x450 IMG_7537_600x399 IMG_7540_600x399 IMG_7541_600x399 IMG_7555_600x399 IMG_7562_600x399 IMG_7567_600x399 IMG_7572_600x399 IMG_7576_600x399 IMG_7589_600x399

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.