Arıkan, “Ayakbastı Parası Bölge Turizmine Katkı Sağlar”

Arıkan, “Ayakbastı Parası Bölge Turizmine Katkı Sağlar”
Fethiye Limanı ve yat yanaşma yerlerinin Muğla Büyükşehir Belediyesine geçmesinin ardından alınan 1 Euro ayakbastı ücreti bazı çevrelerin tepkisini çekerken İMEAK DTO Başkanı Şaban Arıkan, “Ayakbastı parasının kaldırılması bölge turizmine fayda sağlayacaktır diye düşünüyorum” dedi.
Muğla Büyükşehir Belediyesine devredilen Fethiye Limanı ve yat yanaşma yerlerinde alınan 1 Euro ayakbastı ücreti, kötü giden turizm sezonunda tepki çekti.
Konu ile ilgili gazetecilere açıklama yapan İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan şunları söyledi: “Ayakbastı parası sadece Türkiye’de değil, dünyada birçok limanda var. Yalnız bu ayakbastı paralarının ne kadar olduğu önemli. Az veya çok liman işletmeleri kendi giderlerine göre ayakbastı paralarını belirleyebiliyorlar. Şuanda Büyükşehir Belediyesinin aldığı ayak bastı parası çok yüksek bir meblağ değil. Fakat turizmin kötü gitmesi dolayısıyla bu bile insanlarımıza yük gelebiliyor. Bununda kaldırılması bölge turizmine fayda sağlayacaktır diye düşünüyorum.”
Arıkan, liman işletmelerinin ayakta kalabilmesi için ayakbastı paralarının alınması gerektiğine de dikkati çekerek; “Bizim limanlarımıza çok fazla gemi uğramıyor, çok fazla geliri olan limanlar değil. Bu limanlarında işletme giderleri var. Bunlarda işletme giderlerini karşılayabilmek adına bu tür paraları tahsil edebiliyorlar” dedi.
Haber / Foto: Hakan Aykırı






