KültürSağlık

B Blok İçin Protokol Tamam

B Blok İçin Protokol Tamam_640x427 Fethiye İşletme Fakültesi’nin Temeli Atıldı (1)_640x452_640x452

Fethiye İşletme Fakültesinin B bloğunun yapımı Fethiye Yükseköğretim Kurumları Yaptırma, Yaşatma ve Destekleme Derneği tarafından yaptırılacak. Konuyla ilgili olarak hazırlanan protokol, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil ile Fethiye Yükseköğretim Kurumları Yaptırma, Yaşatma ve Destekleme Derneği Başkanı ve Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar arasında imzalandı.

İmzalanan protokolle Üniversiteye bağlı Fethiye Karaçulha hudutları içinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne tahsisli 490 bin m2’lik alana, Üniversite Kampüsü yapımı amacıyla, 4092 m2 kapalı alana sahip 4 katlı ve bodrumdan oluşan Fethiye İşletme Fakültesi B Bloğu yapılacak ve dernek bu bloğun inşaatını 21 Aralık 2015 tarihi itibariyle bitirecek. Daha önce Fethiye Belediyesi bir bloğun yapımını, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi de iki bloğun yapımını üstlenmişti. Fethiye Yükseköğretim Kurumları Yaptırma, Yaşatma ve Destekleme Derneği de bir bloğun yapımını imzalanan protokol ile üstlenmiş oldu.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında bir araya gelen Fethiye Yükseköğretim Kurumları Yaptırma, Yaşatma ve Destekleme Derneği üyeleri Fethiye Yükseköğretim Kurumları Yaptırma, Yaşatma ve Destekleme Derneği Başkanı ve Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar, FTSO Başkanı Akif Arıcan, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir, İşadamı Ayhan Gürsoy ve Dernek Sekreteri Kemal Şahin tüm blokların yapımının üstlenilmesini sevinçle karşıladılar.

Fethiye Yükseköğretim Kurumları Yaptırma, Yaşatma ve Destekleme Derneği Başkanı ve Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar açıklamasında daha önce bir bloğun yapımını Fethiye Belediyesi, iki bloğun yapımını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin üstlendiğini belirterek “Dördüncü bloğun yapımını da biz dernek olarak üstlendik. Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil ile protokolü imzaladık. Bundan sonra Fethiyeli hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz. Bu sene İşletme ve Turizm İşletme bölümlerimizi öğrenci alınması için gerekli girişimleri başlattık. Çok yakın bir zamanda sonuçlarını almayı planlıyoruz” dedi.

İşletme Fakültesinin açılmasının öncüsü olan FTSO Başkanı Akif Arıcan, protokolün yapılmasını sevinçle karşıladıklarını belirterek “Dernek olarak yaptıracağımız blok için bir hedef koyduk. Halkımızın da desteği ile en kısa sürede tamamlamayı amaçlıyoruz. İşletme fakültesini ilçemize kazandırmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. İşletme Fakültesinin eğitim- öğretime başlaması, 3- 4 yıl içinde de 3- 4 bin öğrenci sayısına ulaşılması ilçemize ekonomik ve sosyal olarak ciddi katkı sağlayacaktır. Önümüzdeki yıllarda ikinci, üçüncü, dördüncü fakültelerin açılacağına inanıyor, bu sayede Fethiye Üniversitesinin temelini attığımızı düşünüyoruz” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.