Yılın Şoförü ve Öğrenciler Ödüllendirildi

Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası
Fethiye’de Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, 2016 ve 2017 yılında yılın şoförü seçilen 2 kişiye de ödülleri İlçe Emniyet Müdür Yardımcıları Cemil Emre Süel ve Muzaffer Yüceur tarafından verildi.
Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Derece giren öğrencilere plaket takdimi yapılıp, 100 lira hediye çeki armağan edildi. Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri nedeniyle 2016 ve 2017 yılında yılın şoförleri seçilen Kerim Akkuş, Akın Kanat’a da ödülleri İlçe Emniyet Müdür Yardımcıları Cemil Emre Süel ve Muzaffer Yüceur tarafından verildi.
Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Şehit Özgür Gümüş Konferans salonunda düzenlenen ödül törenine şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler, yılın şoförleri Kerim Akkuş, Akın Kanat’ın yanı sıra İlçe Emniyet Müdür Yardımcıları Cemil Emre Süel ve Muzaffer Yüceur, İlçe Trafik Denetleme Büro Amiri Mehmet Zeybek, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necdet Şen, Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar ve aileler katıldı.
Trafikten sorumlu İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Muzaffer Yüceur, “Trafik çok önemli bir oldu. Küçük yaşta bu olguyu öğrencilerimize aşılayıp büyüdüklerinde toplumda trafik konusuna daha duyarlı bireyler yetiştirmek bizim de temel görevlerimizden biri. Toplumumuzda trafik suçları, suç olgusu olarak algılanmıyor, kabahat olarak görülmüyor. Fakat terör olaylarından daha yüksek derecede ölü sayılarıyla karşılaşıyoruz. Ancak başımıza geldiğinde bunun önemini anlıyoruz. Trafik kurallarına her zaman uymalıyız, uymayanları uyarmalıyız. Bu başarıya imza atmış öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu. Fethiye’de 2016 ve 2017 yılında trafik kurallarına dikkat ederek hiç ceza almayan yılın şoförlerini tebrik eden Yüceur; “Böyle duyarlı sürücülerimizin Fethiye’mizde devamlı olmasını arzu ediyoruz. Trafik gerçekten çok önemli bir olgu. Tüm vatandaşlarımızdan trafikte aynı duyarlılığı bekliyoruz” dedi.
Yılın şoförü seçilen Kerim Akkuş; “42 seneden beri ehliyetli şoförlük yapıyorum. Ekmeğimi bu yolda kazandım. Tüm sürücü arkadaşların taşıdıkları canların kıymetini bilerek ve trafik kurallarına uyarak araçlarını kullanırlarsa trafik kazalarının olmayacağı ve daha az ceza alacaklarını düşünerek herkesi bu yönde işlerini yapmaya davet ediyorum” diye konuştu. Plaket ve ödül takdiminin ardından İlçe Emniyet Müdür Yardımcıları Cemil Emre Süel ve Muzaffer Yüceur, İlçe Trafik Denetleme Büro Amiri Mehmet Zeybek, Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar, yılın şoförleri ve öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Haber/Foto Hakan Aykırı






