BAŞKAN VEKİLİ GÖZDE HOŞAFCI’DAN BASIN AÇIKLAMASI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması nedeniyle Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, makamını kadın meclis üyesi Melek Gözde Gürsoy Hoşafcı’ya bıraktı. Vekil Melek Gözde Gürsoy Hoşafçı Kadınlar Günü’yle ilgili basın açıklaması yaptı. Belediye Meclis Üyesi, Vekil Melek Gözde Gürsoy Hoşafçı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’yle ilgili yaptığı basın açıklamasında “Yerel yönetimlerde temsil imkanı bulan kadın liderler olarak biz kız ve oğlan çocuklarımızdan başlayarak kadının ihtiyaçlarına yönelik politikalar üretmek zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Bu amaçla Fethiye Belediyesi İhtisas komisyonları arasına Kadın ve Çocuk Hakları İhtisas komisyonunu da dahil ettik” dedi.
Kurulan Kadın ve Çocuk Hakları İhtisas Komisyonu’nda meclis üyeleri Ayşe Devrim Öztürk, Melek Gözde Gürsoy Hoşafcı, Ayşe Çiftçi, Mürüvvet Başıhoş, Muhammet Kökten’in bulunduğunu dile getiren Melek Gözde Gürsoy Hoşafcı “Kurtuluş mücadelesini kadın-erkek demeden birlikte vermemizin ardından kuruluşta da kadının varlığını önemseyen Mustafa Kemal Atatürk sayesinde Türk kadını siyasi haklarını pek çok dünya ülkesinden çok daha önce kazanmıştır. Ne yazık ki günümüz Türkiye’sinde politik yaşamın “erkek egemen” niteliği, ataerkil ideolojinin ve kültürel geleneklerin kadın hakları aleyhindeki içeriği, seçim sistemi gibi temel faktörler nedeni ile niceliksel çoğunluğu karşılayamadığımızın farkındayız. Ancak bu niteliğimizden ödün vermemiz anlamına gelmemektedir. Bu bağlamda Fethiye Belediyesi Kadın ve Çocuk Hakları İhtisas komisyonu olarak; yerel nüfusun yaşamını etkileyen politikaların, projelerin, araçların geliştirilmesinde ve bütçelendirilmesinde ‘toplumsal cinsiyet eşitliği’ ana ekseninde bakmak sorumluluğumuzdur” dedi.
“ERKEK EGEMEN ZİHNİYETLE MÜCADELE EDİP FARKINDALIK YARATMAYI HEDEFLEMEKTEYİZ”
Komisyonda gündemde olan konu başlıklarını dile getiren Gözde Hoşafcı, “Kentsel hizmetler; kadınlara eşit, adil ve güvenli yaşam alanları oluşturmak; kentsel tasarımda kadını öncelemek, ekonomik alanlarda kadını güçlendirmek; kadın kooperatifleri ve kurslarla ekonomik hayata katılımı sağlamak, kadına yönelik her türlü şiddetin insan hakkı ihlali olduğunun bilincinde olarak önleyici tedbirler almak, eşit eğitim imkanları için çabalamak ve yoksullukla mücadele etmek ve hepsinden önce erkek egemen zihniyetle mücadele edip farkındalık yaratmayı hedeflemekteyiz” diye konuştu. Gözde Hoşafcı açıklamasını şu şekilde sonlandırdı; “Bu hedeflerimize varmak tek başına biz siyasal yaşam içinde olan kadınlar ile mümkün değildir. Yerel siyasette ve hizmetlerde bize yol gösterecek kadın hemşehrilerimize, sivil toplum kuruluşlarına, mimarlara, şehir bölge plancılara, kadın sağlığı uzmanlarına, sosyologlara özetle kadın dostu kent yaratma hayali kuran herkese ihtiyaç duymaktayız. Farkındalık yaratmaktan öte kadınlığı kutlayabildiğimiz 8 Mart’lar dileriz” dedi.(HABER/GÖKHAN AYYILDIZ)




