GenelMuğla

Büyükşehir’den Çiftçilere Ceviz Desteği

“78 BİN ADET CEVİZ FİDANI DAĞITILDI”

‘Toprağını Satma Ürünün Sat’ sloganı ile üreticiye destek olmaya devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi, tarımsal faaliyetlerin desteklenmesi ve sürdürülebilir kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla il genelinde bugüne kadar çiftçilere yüzde 50 hibeli 78 Bin adet ceviz fidanı dağıttı. Muğla genelinde tarıma yaptığı yatırımlar ve desteklemelerle dikkat çeken Muğla Büyükşehir Belediyesi, tarımsal faaliyetlerin desteklenmesi ve sürdürülebilir kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla Muğlalı çiftçilere yüzde 50 hibeli ceviz fidanı desteklemesi yapıyor.

“78 BİN ADET CEVİZ FİDANI DAĞITILDI”

‘Toprağını Satma Ürününü Sat’ sloganı ile üreticiye destek olan Muğla Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar Muğlalı çiftçilere yüzde 50 hibeli olarak 78 Bin adet ceviz fidanı dağıttı. Büyükşehir Belediyesi, doğru tarım uygulama esasları dâhilinde yapılan ceviz fidanı yetiştiriciliği yapmak isteyen üreticilere yüzde 50 hibeli olarak ceviz fidanı desteklemesine devam edecek.

“BUGÜNE KADAR 129 BİN ADET MEYVE FİDANI DESTEKLEMESİ YAPTIK”

Kırsal kalkınmanın gerçekleştirilmesi, tarım ve hayvancılığın desteklenmesi adına yürüttükleri projelerin büyüyerek devam edeceğini ifade eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bugüne kadar 129 Bin adet zeytin, incir, kestane ve ceviz fidanı desteklemesi yaptıklarını söyledi. Başkan Gürün,  “Muğla verimli toprakları, başat ürünleri ile bir tarım kenti. Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak üreticilerimizin her zaman yanındayız. Türkiye’nin en kapsamlı Yerel Tohum Merkezi, Tarım laboratuarı, Meyve Sebze Kurutma Tesisi, Alım Garantili Çiçek Üretimi, kıl keçisi, trüf mantarı, ipek böcekçiliği yetiştiriciliği, sakız ağacı, Koku Vadisi projeleri ile üreten köylümüzün yanındayız. Ayrıca kooperatiflerimize de destekliyor birleşerek üretim yapmalarını sağlıyoruz. Muğla’mızın toprakları birçok ürüne elverişli. Ceviz de bunlardan bir tanesi. Ceviz, Kestane ve İncir hem yaşken hem de kurutularak tüketilebilen ve uzun süre saklanabilen katma değeri yüksek ürünlerden. Üreticilerimize alternatif ürünler sunarak toprağından daha fazla gelir elde etmesini ve toprağına sahip çıkmasını sağlayacağız” dedi.

Haber Servisi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.