Deniz Ticaret Odası Bilgilendirme Semineri Gerçekleştirdi

Deniz Ticaret Odası Bilgilendirme Semineri Gerçekleştirdi
Bilindiği üzere 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun 19.08.2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanmış, yayımı tarihinde yürürlüğe girmiş ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi de üyelerini bilgilendirmek maksadıyla seminer düzenledi
Bu Tebliğ ile 6736 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin Maliye Bakanlığına verdiği yetkiye istinaden, Maliye Bakanlığına bağlı tahsil dairelerince takip edilen amme alacakları ile il özel idareleri ve belediyelere ait alacakların yapılandırılması, matrah ve vergi artırımı, işletme kayıtlarının düzeltilmesi ve bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılmasına ilişkin hükümlerinin uygulanmasına dair usul ve esaslar belirlenmiştir.
İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi ile Vergi Dairesi görevlileri 24 Ekim 2016 Pazartesi günü Fethiye’de, Muğla Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar ve Fethiye Vergi Dairesi Müdürü Mithat Aktar’ın da katılımı ile bilgilendirme semineri gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen seminer ile birlikte Yapılandırma Kapsamındaki Borçlar, Matrah ve Vergi Artırımında Bulunulması, İşletme Kayıtlarının Düzeltilmesi, Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması, gibi konu başlıkları altında denizcilik sektöründe faaliyet gösteren işletmeciler ve diğer katılımcılar, vergi borçlarını yapılandırmak için yapılması gerekenler konusunda bilgilendirildi.
Haber/Foto Hakan Çelikdemir




