Fethiye Baskete Rakip Dayanmıyor

Fethiye Basket 98-43
Türkiye Erkekler Bölgesel Lig 6. Grup grup birincisi olarak bir üst lige çıkan ve grupta kendi sahasında Muş Spor 1917’yi misafir eden Fethiye Basket Takımı rakibini 98-43 farklı skorla yendi. Fethiye Basket Kulübü Başkanı Selamettin Yılmaz ile beraber müsabakayı kulüp sponsorlarından Ford Trucks Genel Müdürü Yardımcısı Ahmet Kınay, Kulüp yöneticisi ve Ford Helvacıoğlu Fethiye Şubesi Sorumlu müdürü İzzet Durak, AK Parti Fethiye Belediye Meclis Üyesi Turgay Öztürk ve az sayıda taraftarın izledi. Beşkaza Kapalı Spor Salonunda oynanan müsabakaya ev sahibi Fethiye Basket Takımı Ümit Köksal, Orkun Şener, Hasan Yıldız, Çağlar Gürle ve Berat Gümüş beşi ile başlarken, misafir takım Muş Spor 1917 ise Abdullah Balcı, Emrah Teneke, Fatih Çatkın, Oğuzhan Beleşoğlu ve Umut Enes Oran beşi ile sahaya çıktı. Maçın başlaması ile beraber oyun üstünlüğünü rakibine kabul ettiren Fethiye Basket ilk periyotu 29 -11 üstünlükle , ilk devreyi ise 51-23 üstünlükle önde kapattı.
Maçın ikinci yarısında da etkili savunmasını sürdüren Fethiye Basket üçüncü periyotu 75-35 yaparken karşılaşmadan ise 98-43 galip ayrıldı. Karşılaşma sonrası maçı kazandıkları için mutlu olduklarını dile getiren Fethiye Basket Takımı Başantrenörü Ömer Petorak, “Oyuncularımı tebrik ediyorum. Daha yolun başındayız. Biz bu gruptan da başarılı çıkarak bir üst gruba çıkmayı planlıyoruz ve bunun içinde yeterli güçteyiz” diye konuştu. Önümüzdeki haftalarda çok zor iki maçın beklediğini söyleyen Kulüp Başkanı Selamettin Yılmaz ise, “Önümüzdeki hafta Bursa Nilüfer ile karşılaşacağız ve ardındaki haftada da Çorlusporu ağırlayacağız. Zaten bu grupta en güçlü takım Fethiye Basket, Çorluspor ve Bursa Nilüfer. Biz bu maçlardan da başarı ile ayrılıp zirveye tırmanmaya devam etmek istiyoruz. Fethiye halkından 15 gün sonra oynayacağımız Çorluspor mücadelesinde bizi desteklemelerini istiyoruz. Çünkü bizim onlara da ihtiyacımız var” dedi.
Fethiye Basket Takımı grup 1. Olarak bitirdiği Erkekler Bölgesel Basketbol 6. Grup’ta başarılı bir performans ortaya koyan Fethiye Basket, rakip potalara 1073 sayı göndermiş ve Atakta olduğu kadar savunmada da etkili olan temsilcimiz, potasında 692 sayı gördü ve grupta en az sayı yiyen kulüp ünvanını da almıştı.
Haber Merkezi








