GüncelManşetTurizm

Fethiye Belediyesi’nden Göcek Koylarında Su Altı Temizliği

Fethiye Belediyesi’nden Göcek Koylarında Su Altı Temizliği

Fethiye Belediyesi, “İklim Değişikliği ile Mücadele Haftası” kapsamında Akdeniz Koruma Derneği (AKD) iş birliğiyle Göcek koylarında su altı temizliği gerçekleştirdi.

Etkinlikte, AKD’nin uzman dalgıçları tarafından deniz dibinde biriken insan kaynaklı atıklar temizlenerek, bölgedeki deniz ekosisteminin korunmasına katkı sağlandı. Özellikle plastik, metal ve cam atıkların çıkarıldığı temizlik çalışmalarıyla, deniz canlılarının yaşam alanlarının iyileştirilmesi hedeflendi.

Fethiye Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Selver Hatice Kabak, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, denizlerin korunmasının iklim değişikliğiyle mücadelede kritik bir rol oynadığını belirtti. Kabak, “Temiz denizler, sağlıklı bir ekosistem ve sürdürülebilir bir gelecek için bu tür çalışmalar büyük önem taşıyor,” dedi.

Fethiye Belediyesi, çevresel farkındalığı artırmaya yönelik etkinliklerin artarak devam edeceğini bildirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.