Son Dakika

Genç Çiftçilere 156 İnek Dağıtıldı

Genç Çiftçilere 156 İnek Dağıtıldı

Seydikemer Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, “Genç Çiftçi” projesi kapsamında 26 genç çiftçiye 156 süt ineği dağıttı. Olumsuz hava şartlarına rağmen önceki gün gece 22.00 sıralarında Fethiye’ye getirilen inekler aynı saatte sahiplerine dağıtıldı. Seydikemer Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürü Engin Maraşlı ve Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak’ın olağan üstü gayretleri ile Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, Ak Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş, Ak Parti Muğla Milletvekilleri Nihat Öztürk ile Hasan Özyer’in konuyu titizlikle takibi sonrası üreticinin yüzü güldü.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığını ülke genelinde üretime teşvikin çoğalması adına hazırladığı ve uygulamaya koyduğu “Genç Çiftçi” projesi kapsamında Seydikemer İlçesinde 26 çiftçiye 156 adet Klavel cinsi süt ineği dağıtıldı. Şili’den gelen süt ineklerini teslim almak için büyük sevinçle gelen çiftçiler tırlardan inen inekleri kendi araçlarına yükleyerek götürdüler. Seydikemer ilçesinde 156 adet süt ineğinin dağıtıldığını söyleyen Seydikemer Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Engin Maraşlı, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın genç çiftçi projesi kapsamında Seydikemer İlçemizde 26 çiftçiye 6’şar adet dişi Klavel cinsi büyükbaş hayvan dağıtıyoruz. Hayvanlar yurt dışından İzmir gümrüğüne getirildi ve kara yolu sistemi ile de ilçemize ulaştı. Bizde daha önce belirlemiş olduğumuz genç çiftçilerimize ineklerinin dağıtımını yapıyoruz. İnşallah çiftçilerimize hayırlı olur ve bereketli kazanç elde ederler” diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın genç çiftçilere yönelik projesi kapsamında daha önce de Seydikemer ve Fethiye’de küçükbaş hayvan, arı ve buna benzer bir takım yardımların yapıldığını söyleyen Fethiye, Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak ise , “Şili’den Seydikemer İlçemizde ki 26 genç çiftçimize toplam 156 adet Klavel cinsi büyükbaş hayvan getirildi. Bizde genç çiftçilerimize hayvanlarını geldiği müjdesini verdik ve onlarda sevinçli bir şekilde buraya gelerek hayvanlarını teslim alıyorlar. İnşallah bu hayvanlar çiftçi ve üreticimize hayır getirir. Bu proje kapsamında çiftçinin yüzünün gülmesine vesile olanlara çok teşekkür ediyorum. Özellikle Muğla Milletvekillerimiz Hasan Özyer ve Nihat Öztürk’e, Muğla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne, Seydikemer Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ve Seydikemer Belediye Başkanımız Yakup Otgöz’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haber / Foto:Hakan Aykırı

genc-ciftcilere-156-inek-dagitildi-9_640x427 genc-ciftcilere-156-inek-dagitildi-16_640x427 genc-ciftcilere-156-inek-dagitildi-17_640x427 genc-ciftcilere-156-inek-dagitildi-24_640x427 genc-ciftcilere-156-inek-dagitildi-26_640x427

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.