GenelMuğlaSiyaset

“MAĞDURUZ!”

Kadro Talebinde Bulunan Karayolları İşcileri Birlikte Haykırdı: “Mağduruz”

Fethiye Karayolları 13. Bölge Müdürlüğünde taşeronların yanında çalışan işçiler kadroya alınmaları amacıyla bir araya geldiler. Taşeronların yanında; yol bakım ve onarım, karla mücadele, tünellerin bakım ve hizmetleri gibi ağır iş yapan işçiler adına Yol-İş sendikası 1 Nolu Fethiye Baş Temsilcisi Yılmaz Tahancı açıklamada bulundu. Dün sabah mesai saatinden önce Türk Bayraklarıyla toplanan işçiler Fethiye Karayolları 131. Şube şefliği ana kapısında bir araya geldiler. Yapılan basın açıklamasında; Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve hükümetten kadroya alınmaları konusunda yardım istediler.

“BİZLERDE HAYAL KIRIKLIĞI YARATMIŞ, ÇALIŞANLARI AİLELERİ İLE BİRLİKTE ÜZMÜŞTÜR”

Yol-İş Sendikası 1 Nolu Fethiye Baş Temsilcisi Yılmaz Tahancı; “696 sayılı KHK ile kamu kurum ve kuruluşlarında taşeronların çalıştırdığı işçilerin bir bölümünün kadroya alınması memnuniyet yaratmıştır. Ancak söz konusu kararnameyle; Karayolların da asıl işin bir parçası olan yol bakım ve onarım hizmetleri, karla mücadele hizmetleri gibi süreklilik arz eden işleri ‘anahtar teslimi’ olarak üstlenen taşeronların yanında çalışan işçilerin, Tünel İşletmeciliğinde tünellerin bakım ve hizmetlerini yapan işçiler ile müşavirlik hizmeti altında tünellerdeki HGS dahil her türlü asıl işleri yapan işçilerin kadroya alınmaması, köylere hizmet götürme birliklerinde çalışan işçilerin kapsam dışı bırakılması, İl Özel İdareleri’nde 5 ay 29 gün çalışan işçilerin ise çalışma sürelerinin 4 ay uzatılma hakkından yoksun bırakılması, bizlerde hayal kırıklığı yaratmış, çalışanları aileleri ile birlikte üzmüştür” dedi.

“MAĞDUR EDİLEN BU İŞÇİLERİ DE AİLELERİYLE BİRLİKTE SEVİNDİRECEKLERİNE İNANIYORUZ”

“Kadroya geçişte taşeron yanında çalışan işçiler arasında ayrım yapılması, bizde ve kamuoyunda Cumhurbaşkanımızın tam olarak bilgilendirilmediği kanaatini uyandırmıştır” diyen Tahancı “Bizler; Karayolları Genel Müdürlüğü’nde muvazaalı yani kanuna karşı hileli olarak asıl işin bir parçası olan anahtar teslimi işlerde, taşeron yanında çalışan işçi arkadaşlarımızın kurumlarında kadrolarına geçirilmesini, İl Özel İdareleri’nde taşeron yanında çalışan işçilerin şirket marifetiyle değil, doğrudan kadroya alınmalarını, Belediyelerde ve İl Özel İdareleri’nde kısmi süreli olarak 5 ay 29 gün çalışan işçilerimizin ise çalışma sürelerinin 4 ay uzatılmasını talep ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin; taşeron yanında çalışan işçiler arasında ayrım yapan ve adil olmayan bu düzenlemeyi değiştireceklerini, tüm taşeron işçilerin başlangıçta açıkladığı gibi kapsama alınıp kadrolarına kavuşacaklarını bekliyor, Sayın Cumhurbaşkanımızın mağdur edilen bu işçileri de aileleriyle birlikte sevindireceklerine inanıyoruz” diye konuştu.  Uzun bir süredir taşeron yanında çalışan Aşkın Demirci’de konuşmasında “5.5 yıldır çalışmaktayım. Ağır iş yapmaktayız. Asıl işi yapanlar bizleriz. Mağduruz. Kadroya alınmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

(HABER/FOTO-GÖKHAN AYYILDIZ)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.