Son Dakika

Klasik Arabalar Herkesin İlgi Odağı

Klasik Arabalar Herkesin İlgi Odağı

Klasik otomobil tutkunu Mustafa Aykırı’nın eski model araçları ilgi odağı haline geldi.Hepsi faal durumda olan klasik araçlardan Türkiye’de çok az sayıda bulunan 1964 model 17 M tek kapı Ford Taanus araç ise büyük ilgi görüyor. Klasik araç hastalığını müze kurarak taçlandırmak isteyen Aykırı’nın  eski model araçlarına ise özellikle düğün hazırlığındaki çiftler fotoğraf çektirmek ve gelin arabası olarak kullanmak için yoğun ilgi gösteriyor.

Fethiye’de küçüklüğünden bu yana eski model araç tutkusu olan Ferforje ustası Mustafa Aykırı’nın eski model 4 klasik aracına vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösteriliyor. En büyüğü 52, en küçüğü ise 40 yaşında olan araçlarını dikkatli ve  titiz bir şekilde bakımını yaptığını söyleyen klasik araba tutkunu Mustafa Aykırı’nın hedefi ise Fethiye’de bir klasik araba müzesi kurmak. Özellikle trafikte seyir halindeyken herkes tarafından klasik arabalara ilgi gösterirken, bol bol da fotoğraf çekinmek isteklerini araç sahibi Mustafa Aykırı’ya belirtiyorlar.

Fethiye’de ferforje işleri ile uğraştığını ve küçüklüğünden bu yana eski model araba ve eşyalara ilgi duyduğunu söyleyen klasik araba tutkunu Mustafa Aykırı, “Herkesin bir hobisi olduğu gibi kimilerinin balıkçılık hobisi var, kimilerinin de avcılık hobisi vardır. Benimde böyle değişik bir hobim var. Bu bayağı bir uzun zamandan beri geliyor. Gelecek nesillere aktarmayı düşündüğüm şeyler. Eskiler daha çok güzel, gelecek nesillere bunu aktarmayı düşünüyorum. İki tane çocuğum var. Çocuklarım da aynı benim gibi onlarda eski model araç ve eşya tutkunular. Benim bu hobim   sadece araçlar üzerinde değil. Eski eşyalar, halı, kilim ne bileyim eskiden ekin  biçmek için kullanılan parmaklıklardan tutun, hamur yapılan tepsilere kadar ahşap tepsilere kadar leğenlere kadar hepsinden elimden geldiği kadar toplamaya çalışıyorum. Elimizde şuan 4 tane aracım var.  1971 model Wolkswagen, bir tane 68 model Mercedesim var. Bir tane 1964 model 17 M tek kapı Ford Taanusum var. İnternet üzerinden araştırma yaptığımda Türkiye’de bir tane 17 M tek kapı Ford Taanus olduğunu öğrendim ve bu da çok hoşuma gitti.Bir tane de 1976 model Chevrolet Nova marka aracım var” diye konuştu.

Eski model araçlarla trafikte herkesin ilgisinin kendinden yana olduğunu söyleyen Mustafa Aykırı, “Eski model bu arabalarımla sokakta vatandaşlar tarafından çok güzel tepkiler alıyorum. Yabancı turistlerden çok fazla tepkiler var. Yerli halktan çok güzel tepki var. Herkes araçlarımla fotoğraf çekinmek istiyor. Hisarönü’ndeki işletmemizin yan tarafında Wolksvogen aracımı park etmiştim. Benim aracımın yanına da Porsche model lüks bir aracı da park etmişler. Oradan geçen insanlar o lüks araçla değil de benim 45 yaşındaki aracımla fotoğraf çekiniyorlardı. Bu durum beni çok duygulandırmış ve bir o kadar da gururlandırmıştı. Sürekli bu tür araç tutkunlarının bana sorduğu soru “ Bu araçtan bizde alsak, neler olur”  sorusu oluyor.Tabiki biraz meşakkatli  bir hobi.Yedek parça bulmakta oldukça zorlandığımız için bakımları emek ve çaba istiyor.Bu araçları  kapalı garajda tutmak gerekiyor.Kesinlikle dışarıda açık havada bırakılmaması lazım. En önemlisi bu işi sevmek gerekiyor. Yapanın da, binenin de bu hobiyi sevmesi gerekiyor.

Haber/Foto Erkan İlik

klasik-araba-tutkunu-13_640x427 klasik-araba-tutkunu-23_640x427 klasik-araba-tutkunu-34_640x427 klasik-araba-tutkunu-39_640x427

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.