Son Dakika

Kültür Envanterinin 3. Cildi Tanıtıldı

 

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bodrum Yarımadası’nın arkeoloji ve sanat tarihi kalıntılarının tek tek kayıt altına alındığı Muğla Kültür Envanteri’nin 3. cilt tanıtım toplantısına katıldı.

Düzenlenen tanıtım etkinliğinde, Vali Güvençer’in yanı sıra kitabın proje yürütücüsü olan Prof. Dr. Adnan Diler, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri ile vatandaşlar yer aldı.

Tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada kültürel değerlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini vurgulayan Vali Güvençer:”Bu bir kültür muhafaza çalışması. Hepimiz çok iyi biliyoruz, kültür yaşayan bizatihi insanlar tarafından korunan ve üretilen bir fenomen. Bizler hem geçmişin kültür değerlerini korumak hem de geleceğe yeni kültür değerleri yaratarak miras bırakmak sorumluluğu altındayız.” şeklinde konuştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Pedasa Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler ise yaptığı konuşmada, Muğla Kültür Envanteri’nin bugüne kadar “Bodrum Yarımadası Kentsel Sit Halikarnassos” ve “Bodrum Yarımadası Etnografik Eserleri” adlı ciltlerinin yayımlandığını hatırlattı.

“Bodrum Yarımadası’nın Arkeoloji ve Sanat Tarihi” adı verilen 3. cilt hakkında bilgi veren Diler sözlerine şöyle devam etti:

“Eşsiz Bodrum Yarımadası’nın zengin geçmişine ilişkin her türlü bilgiye bu ciltlerde ulaşabileceksiniz. Yarımada kültür envanterinin öncelikli amacı, tescilsiz kalıntıları belirlemek ve ülke envanterine kaydetmek. Süreç içerisinde eserlerin geçirdiği bozulmaları ve taşıdığı risklerin tanımlanmasına da özen gösterilmiştir.” dedi.

Konuşmaların ardından, tanıtıma katılan vatandaşlara Muğla Kültür Envanteri’nin 3. cildi ücretsiz olarak dağıtıldı.

Bodrum Yarımadasında bulunan Arkeoloji ve Sanat Tarihi kalıntılarının tek tek kayıt altına alınarak güncel durumlarının belirtildiği bu kapsamlı akademik çalışma, iki cilt ve yaklaşık bin 750 sayfadan oluşuyor. Çalışma Muğla Valiliği İl Özel İdaresi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Karya Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin işbirliğinde bastırıldı.

 

01_640x425 02_640x425

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu